Kunstwerk Maarten van der Weijden in de maak

0

Op de plek waar Maarten van der Weijden vorig jaar zijn 11Stedenzwemtocht
staakte, in de haven van Burdaard, komt in juni van dit jaar een prachtig kunstwerk te staan. Hans Jouta is inmiddels gestart met het maken van het kunstwerk!

Het kunstwerk verbeeldt de strijd en het doorzettingsvermogen van de kankerpatiënt en de steun van naasten. De 11Stedenzwemtocht van Maarten van der Weijden en de steun van de mensen op de wal staan symbool voor de strijd tegen kanker. Iedereen heeft met deze vreselijke ziekte te maken. Iedereen heeft
wel een verhaal over kanker. Het kunstwerk is een plek waar een ieder stil kan
staan bij de eigen ervaring met kanker.

Totstandkoming kunstwerk

Het idee voor een kunstwerk ontstond bij vijf Burdaarders na de indrukwekkende prestatie van Maarten van der Weijden. Een crowdfundingsactie kon na drie dagen stopgezet worden, toen de Ferwerter kunstenaar Hans Jouta aanbood om kosteloos een monument voor ‘De strijd tegen kanker te maken’. Folkertsma Ginnum Grond-, Weg- en Waterbouw BV wil het kunstwerk gratis plaatsen.

De onthulling

Hans Jouta, kunstenaar, is inmiddels gestart met het maken van het kunstwerk. “De grutte hannen fan Maarten mei dy fan ús yn it wetter. Mei elkoar foar de takomst!”, aldus Hans Jouta.
De onthulling zal waarschijnlijk plaatsvinden op 15 juni, een week voor de tweede poging van de 11Stedenzwemtocht door Maarten van der Weijden.

Meer informatie over de 11Stedenzwemtocht?

Het is bijna zover, op 21 juni 2019 duikt Maarten opnieuw het Friese water in om de Elfstedentocht te zwemmen. Zo wil hij zoveel mogelijk geld inzamelen voor kankeronderzoek. Wil jij ook een steentje bijdragen en/of wil je meer weten over Maarten zijn actie? Kijk dan op de website van de 11Stedenzwemtocht!

Delen:

Reacties