Vijf leuke activiteiten in Friesland op Hemelvaartsdag 2018

0

Op donderdag 10 mei 2018 is het Hemelvaartsdag.

Hemelvaartsdag is een nationale feestdag, die door veel mensen gevierd wordt. Wij hebben vijf leuke activiteiten in Friesland voor je op een rij gezet.

1. At the Watergate in Sneek

Zesduizend (!) muzikanten verspreiden zich door Sneek op allerlei podia. Ze komen uit heel Europa en verzorgen allerlei soorten muziek. At the Watergate is de dertiende editie van het European Youth Music Festival en we weten zeker dat de deelnemende landen Sneek niet snel zullen vergeten. Voor wie van muziek en festivals houdt betekent At the Watergate ultiem grasduinen en genieten. Maar ook als je Sneek wilt (her)ontdekken is het festival een 2018-must: de prachtige historische stad aan het water is ‘op haar best’ als het bruist van de activiteiten en de gezelligheid. De podia zijn gratis te bezoeken.

Meer informatie vind je op de website van At the Watergate.

2. Heechspanning in Heeg

Muziek, straattheater, koude drankjes en een goede sfeer. In Heeg gebeurt het vandaag! Vier Hemelvaartsdag in Heeg en ontdek van alles! Een heerlijk dagje ontspannen en genieten van alles wat dit dorp te bieden heeft.

Meer informatie vind je op de website van Heechspanning.

3. Heaven Open Air in Heerenveen

Heaven Open Air is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een begrip in Noord-Nederland. Ieder jaar beleven duizenden feestgangers een onvergetelijke dag op het P6 terrein in Heerenveen. Naast een hele reeks aan Neerlands beste dj’s is er nog veel meer te beleven! Een dag vol geluksmomentjes, feest, verrassingen en spektakel, deze Hemelvaartsdag!

Meer informatie vind je op de website van Heaven Open Air.

4. Bloemenmarkt in Leeuwarden

Leeuwarden fleurt op deze Hemelvaartsdag! Traditiegetrouw vindt de bloemenmarkt weer plaats in Leeuwarden. Het is de langste markt van Nederland en toont een zee van bloemen zover als u kunt kijken, dwars door het fraaie oude stadscentrum van Leeuwarden. Op de bloemenmarkt staan zo’n tweehonderd kraampjes met bloemen en planten. Van ’s ochtends vroeg tot laat in de middag trekken duizenden mensen langs, die met tassen, kisten en soms bolderkarren vol planten en bloemen naar huis gaan.

5. Hemelvaart festival in Joure

Dit festival is voor bekende en minder bekende bands, zangers en zangeressen en iedereen die van muziek houdt. Daarnaast is er een muziekmarkt en natuurlijk vermaak voor onze jonge gasten. Gratis entree en leuke attracties voor de kinderen.

Meer informatie vind je op de website van VVV Joure.

Wil je op de hoogte blijven van speciale dagen zoals Hemelvaartsdag? Houd onze website dan in de gaten!

Delen:

Reacties