Vijf leuke activiteiten in Friesland op Hemelvaartsdag 2019

0

Op donderdag 30 mei 2019 is het Hemelvaartsdag. Hemelvaartsdag is een nationale feestdag, die door veel mensen gevierd wordt. Wij hebben vijf leuke activiteiten in Friesland voor je op een rij gezet voor Hemelvaartsdag en het weekend dat daarop volgt!

1. Heechspanning in Heeg

De 27ste editie van Heechspanning staat voor de deur. Een spetterende dag vol dans, muziek en straattheater voor jong en oud. Ieder jaar is het een groot feest, dus mis het niet!

Meer informatie vind je op de website van Heechspanning.

2. Heaven Open Air in Heerenveen

Heaven Open Air is de afgelopen jaren uitgegroeid tot een begrip in Noord-Nederland. Ieder jaar beleven duizenden feestgangers een onvergetelijke dag op het P6 terrein in Heerenveen. Dit jaar kun je echter 2 dagen genieten van Heaven Open Air. Met op woensdagavond Back to the 90’s & 00’s en op donderdag Heaven Open Air 2019.

Naast een hele reeks aan optredens van Neerlands beste dj’s en artiesten (waaronder Ronnie Flex, Bizzey, en Mental Theo) is er nog veel meer te beleven! Een dag vol geluksmomentjes, feest, verrassingen en spektakel, deze Hemelvaartsdag. En met de foodtrucks (met allen ook vega en glutenvrije opties) is er genoeg lekkers om van te genieten!

Meer informatie vind je op de website van Heaven Open Air.

3. Bloemenmarkt in Leeuwarden

Leeuwarden fleurt op deze Hemelvaartsdag! Traditiegetrouw vindt de bloemenmarkt weer plaats in Leeuwarden. Het is de langste bloemenmarkt van Nederland en toont een zee van bloemen zover als j kunt kijken, dwars door het fraaie oude stadscentrum van Leeuwarden. Op de bloemenmarkt staan zo’n tweehonderd kraampjes met bloemen en planten. Van ’s ochtends vroeg tot laat in de middag trekken duizenden mensen langs, die met tassen, kisten en soms bolderkarren vol planten en bloemen naar huis gaan.

4. ParkBOP in Bolsward

Op 30 mei 2019 laten nieuw opkomende bands uit Bolsward (en omstreken) zien wat ze in huis hebben in het park van Bolsward tijdens het jaarlijkse evenement ParkBOP. Begonnen in de oude pauwenkooi, vele edities later uitgebreid naar twee overdekte podia in het midden van het park.

Meer informatie vind je op de Facebookpagina van ParkBOP!

5. Wâldpop in Burgum

Het is tijd voor de 9e editie van Wâldpop in Burgum! Met Rivals-Kensington Tribute, The Wanderers, Las Bandidas en talloze andere band en artiesten belooft het weer een mooi festijn te worden.

Meer informatie vind je op de website van Wâldpop.

Voor in het weekend

Ook in het weekend na Hemelvaartsdag worden er weer een hoop leuke evenementen georganiseerd. Bezoek bijvoorbeeld eens de Overtuinenfair in IJlst.

De Overtuinenfair in IJlst

Sinds 2010 wordt er iedere 1ste zaterdag van juni een Overtuinenfair georganiseerd in IJlst. In de verschillende overtuinen komen zo’n 50 kramen te staan met een divers assortiment. Van curiosa, brocante en antiek tot bloemen, planten en kleding. Uiteraard zijn er ook heerlijke lekkernijen, mooie woonaccessoires en tuinmeubelen te vinden. De aandacht voor handvaardigheid, ambachten en houtproducenten ontbreekt daarnaast natuurlijk niet. IJlst is immers niet voor de niets de Houtstad!  

Delen:

Reacties