Wat te doen in Friesland op 17, 18 en 19 mei 2019?

0

De dagen, weken en maanden vliegen voorbij! Heb jij al plannen of weet je nog niet wat je gaat doen in Friesland op 17, 18 en 19 mei 2019? Onderstaand vind je in ieder geval weer een aantal leuke uitjes, zodat je genoeg keus hebt!

1.Vaar mee met Rondvaart Nieuwe Liefde in Sneek

Nog op zoek naar een (romantisch) uitje? Koop dan tickets voor de Full Moon Cruise van Rondvaart Nieuwe Liefde. Stap op de authentieke rondvaartboot en geniet van een (romantische) tour over de Friese meren. Tijdens de 2-uur durende tocht kun je genieten van de volle maan, hapjes en drankjes! Toiletten zijn aanwezig. 

Meer informatie over deze tocht is te vinden op de website van Rondvaart Nieuwe Liefde.

2. Bezoek Joure onder de wol

Het is weer tijd voor ‘Joure onder de wol’. Tijdens dit hippe wolfeest kun je kennismaken met de veelzijdigheid van wol in de breedste zin van het woord; van vilten tot weven, van kaarden tot spinnen. Op
de markt kun je inspiratie opdoen en genieten van prachtige wolactiviteiten en producten. Kundige wolbewerkers en creatieve wolverwerkers zullen je meenemen in de betoverende wereld van wol. Zo geven ambachtslieden o.a. demonstraties: weven, spinnen en kaarden. En wolliefhebbers verkopen hun unieke, gevilte, gesponnen, gebreide en gehaakte producten en bieden verschillende workshops aan.

Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina van Joure onder de wol.

3. Bezoek de grote vlooienmarkt in Bakkeveen

Twaalf keer per jaar wordt er in Bakkeveen een hele grote vlooienmarkt georganiseerd. De grootste openlucht vlooienmarkt van Noord-Nederland wordt bezocht door duizenden mensen. Er is een ruim aanbod aan spullen, verspreid over honderden kramen, kleedjes en stands. Deze vlooienmarkt is vooral in trek bij ‘vroege vogels’, want de markt is geopend tot 13.00 uur 😉

Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina van de vlooienmarkt.

4. Wandel mee tijdens de Foodwalk in Buitenpost

In het kader van het landelijk project Lekker Landschap heeft Wâldpyk samen met Landschapsbeheer Friesland de Foodwalk Buitenpost-Kollum ontwikkeld. De culinaire wandeltocht van ongeveer 7 kilometer start bij het station in Buitenpost en leid je door de verschillende landschappen tussen Buitenpost en Kollum. Je bezoekt een aantal leuke bedrijfjes en komt onderweg diverse planten en kruiden tegen. Je kunt deze route lopen via de izi.travel app waardoor je onderweg naar allerlei interessante informatie kunt luisteren.

Op 19 mei kun je met de Hap & Stap kaart de route in je eigen tempo lopen en bij de 6 locaties genieten van een lekker hapje of drankje. De Hap & Stap kaart kun je kopen bij Op ‘e Stal (winkel in Buitenpost) en via opstal@waddengoud.nl voor € 12,50 (kinderen van 5 t/m 11 jaar € 5,00).

Meer informatie is te vinden op de website van De Kruidhof.

5. Wandelen langs libellen en vlinders bij Leeuwarden

In de tuin spot je ze wellicht weleens, maar in Nationaal Park De Alde Feanen vind je nog veel meer soorten. Libellen en vlinders zijn prachtige dieren en ze kruipen en fladderen in grote getale rond in het prachtige natuurgebied bij Earnewâld. Ga aanstaande zondag op pad met de natuurgids van It Fryske Gea en leer deze bijzondere insecten beter kennen!

Meer informatie is te vinden op de website van It Fryske Gea.
Let op: aanmelden is noodzakelijk!

Wat te doen in Friesland in mei?

Wij wensen iedereen die van Friesland houdt, een heel erg fijn weekend en een leuk dagje uit in Friesland! Wil je weten wat te doen in Friesland in de maand mei? Breng dan een bezoekje aan een van onze verkooppunten. In de nieuwste editie vind je namelijk weer onze traditionele uit-agenda!

Delen:

Reacties