April-editie 2021

0

De nieuwe editie van Friesland Post is uit! Boordevol boeiende en mooie verhalen uit Fryslân.
We spraken de Waddenvereniging over het Clean Up XL-project, waarmee ze de zee willen ontdoen van afval van de MSC Zoe. Ook spraken we diverse dierenasiels en fokkers in Fryslân over de hoge vraag naar huisdieren en de mogelijke gevolgen daarvan. Jan Faber uit Gytsjerk vertelde ons alles over zijn levenswerk: het Geologisch Monument in Mûnein. Dit en nog veel meer lees je deze maand in Friesland Post. Haal ‘m snel in huis!

Huisdieren in trek door coronacrisis

Huisdieren in trek door coronacrisis De vraag naar huisdieren is het afgelopen jaar enorm gestegen. Asiels en fokkers maken zich zorgen over wat er met een deel daarvan gebeurt na de crisis. Ze zijn bang dat baasjes er toch geen tijd voor blijken te hebben en veel dieren in het asiel belanden.

Fokko Bosker zoekt naar daslook

Fokko Bosker zoekt naar daslook In deze editie gaat Fokko Bosker op zoek daslook in het Wikeler Bosk, ook wel het Van Coehoornbosk genoemd. In april ontluiken de tere bloemen en delen hun uitbundige pracht met flaneurs.

Stenenman Jan Faber

Stenenman Jan Faber Over Jan Faber en zijn levenswerk is al heel wat geschreven. Zijn eigenaardige interesse in zwerfstenen mondde uit in een kostbaar onderzoek en een bijzonder geologisch monument bij Mûnein.

Stadshout Leeuwarden

Stadshout Leeuwarden Stadshout Leeuwarden geeft gekapte bomen een tweede leven. Geen onnodige versnippering van kwalitatief hout uit eigen omgeving, maar er juist prachtige producten en meubels van maken.

Duurzaam statement in het weiland

Duurzaam statement in het weiland Een omgekeerdere boerderij met ongekende ruimte, die staat in Workum, op de grens met Hindeloopen. Friesland Post nam een kijkje bij de bewoners.

Poes in de mand

Poes in de mand Kuikens in het land, poes in de mand. Met deze slogan roepen verschillende natuurorganisaties en agrarische collectieven in Fryslân kattenbezitters op hun huisdier tijdens het broedseizoen binnen te houden.

Wolmerum verdween in het Waddenslik

Wolmerum verdween in het Waddenslik Op Terschelling gaan we op zoek naar het verdronken dorp Wolmerum, dat op De Plaat voor West in het slik van het Wad verdween.

Delen:

Reacties