December editie 2018

0

We houden van tradities, maar ruilen de gouden kerstballen ook graag een keertje in voor wat anders. Bent u dit jaar toe aan nieuwe versieringen voor in uw kerst- boom? Blader dan door naar pagina 16. Hier hebben wij een aantal inspirerende knutseltips voor u op een rij gezet. Zo geeft u de kerst een feestelijk, persoonlijk sfeertje mee.

Ook na de feestdagen gaan veel Friezen door met knutselen! In deze editie leest u de verhalen van vier Friezen die een hele bijzondere hobby beoefenen in hun vrije tijd. Zo is Mieneke Kooistra druk met het moderniseren van poppenhuizen en is Hendrik Kooistra geregeld bezig met het vlechten van eendenkorven.

December is een gezellige en drukke feestmaand, maar vergeet u niet om zo nu en dan even niks te doen? Wij helpen u daar graag bij! Deze editie bevat namelijk voldoende leesvoer voor een rustige middag. Neem dus plaats in die lekkere stoel en geniet van deze prachtige kersteditie. Mét de laatste pepernoten
of een kerstkransje erbij, wordt het ongetwijfeld een heerlijke middag!

Namens de redactie wensen wij u een fijne decembermaand toe.

Cabaretier Folkert Wesseling blikt terug!

Cabaretier Folkert Wesseling blikt terug! "Het jaar 2018 is bijna geschiedenis. Tijd om terug te kijken op het afgelopen jaar. We zagen Koning Willem-Alexander net zoals een koster van een kerk, de klokken luiden van de Oldehove. Daarmee opende hij Leeuwarden-Fryslân 2018. Menig Fries was nogal sceptisch over dit grote evenement. Dat zagen we in de discussie van de 11 fonteinen. Een fontein van een kabeljauw moest het vrouwtje van Stavoren overtreffen. Dat lukte pas, toen de vis bellen begon te blazen. Ook de vleermuis in Bolsward vond dat een prima plan. " Lees de rest van Folkert zijn column in de december-editie.

3 knutseltips voor kerst!

3 knutseltips voor kerst! Wij FrIezen houden wel van tradItIes. Dat volgens de heersende trends de kerstversIerIng het ene jaar goud moet zIjn en het volgende jaar paars, is natuurlIjk commercIeel een goeIe zet, maar daar doen wIj nIet aan mee. We houden van knus, warm en eerlIjk, en van natuurlIjke eenvoud. Het ambacht: de handen uIt de mouwen steken, zIt In ons hele systeem. Daarom hebben we wat leuke InspIrerende Ideetjes voor u bIj elkaar gezet. Geef deze kerst een feestelIjk persoonlIjk sfeertje mee!

Met Fokko Bosker op zoek naar de kuifmees

Met Fokko Bosker op zoek naar de kuifmees Eigenwijze punkers die het graag hogerop zoeken én kleine kunstenaars: dat is de juiste omschrijving van de kuifmees. Fokko Bosker ging voor ons op zoek naar de vogel en vertelt in de december-editie alles over zijn zoektocht!

De oude traditie

De oude traditie In Friesland Post zijn geregeld oude beelden uit Fen Fryske Groun te zien. Ditmaal presenteren we een aantal extra beelden, die geheel in het thema 'kerst' staan.

Nieuwe kunst in een eeuwenoude stad

Nieuwe kunst in een eeuwenoude stad In de december-editie werpen wij een blik op Leeuwarden en uiteraard mocht hierbij een artikel over de prachtige street-art niet ontbreken. Fimke ging voor ons op pad en deelt een aantal prachtige kunstwerken met u in het artikel 'Nieuwe kunst in een eeuwenoude stad'.

Hobby of hartstocht?

Hobby of hartstocht? Middels onze FacebookpagIna gIngen wIj op zoek naar mensen met een Interessante en/of bIjzondere hobby. Uit de talloze reactIes kozen wIj een viertal pareltjes, waarna we de vIer hobbyIsten bezochten. Hobby of toch hartstocht?

Maak kennis met 34 pareltjes van Jopie Huisman

Maak kennis met 34 pareltjes van Jopie Huisman In zIjn leven heeft de Friese meesterschilder Jopie HuIsman zeker nIet stIlgezeten. Hij schIlderde naar schattIng zo’n 600 schIlderIjen. 350 van dIe werken zIjn in de loop der jaren terechtgekomen bIj het JopIe HuIsman Museum. Maar wIst u dat er ook een flInk aantal elders In de wereld te vInden zIjn?

Friese oliebollen

Friese oliebollen Dankzij FrIese innovatIes Is de oliebol een populaIre, oude tradItIe. Zonder de Friese inbreng zouden er in Nederland nIet tIentallen mIljoenen oliebollen worden gebakken. Een kijkje in de wereld van Friese oliebollenbakkers.

Delen:

Reacties