December-editie 2020

0

Het decembernummer van Friesland Post is uit! Een heerlijk, sfeervol nummer. We nemen een kijkje in het feestelijk versierde huis van Luchi Boonstra, je leest waarom Friezen zo van zoetigheid houden, we spreken burgemeester Sybrand van Haersma Buma over zijn bewogen eerste jaar. Ook kijken we in zelfoogsttuin Ús Hôf in Sibrandabuorren, lees je waar het verdwenen dorp Karnewald moet hebben gelegen en nog heel veel meer.

Verliefd op kerstversiering

Verliefd op kerstversiering Kerstversiering, de meeste mensen beginnen ermee zodra Sinterklaas het land heeft verlaten, maar er zijn er ook die al heel vroeg beginnen met decoreren. Het liefst in september al, zoals Luchi Boonstra uit Wommels. Eigenlijk zo gek nog niet, want het schijnt veel mensen een hoger geluksgevoel te geven.

Een bewogen eerste jaar voor burgemeester Buma

Een bewogen eerste jaar voor burgemeester Buma Burgemeester Sybrand Buma blikt terug op zijn eerste, bijzondere jaar als burgervader van de Friese hoofdstedelijke gemeente en als voorzitter van de Veiligheidsregio Fryslân. Ook vertelt hij hoe het is om terug te zijn in zijn geboorteprovincie.

6X leuke kerstdecoraties die je zelf kunt maken

6X leuke kerstdecoraties die je zelf kunt maken Creatief met bosvondsten en ander mooi materiaal. Maak zelf je eigen kerstdecoraties. Bijvoorbeeld minikerstboompjes van dennenappels of grotere kerstbomen van mooie stevige takken. In deze Friesland Post vind je zes leuke DIY-tips.

Fokko Bosker gaat op zoek naar de smient

Fokko Bosker gaat op zoek naar de smient Een flierefluitende wintergast, zo omschrijft Fokko Bosker de smient. Hij zoekte ze op in het Bûtefjild bij Feanwâlden. "Soezen, slapen, eten, dat is het ritme van de smient. Zorgeloos drijven tot de tijd gekomen is om in maart of april de vleugels weer uit te slaan."

Heilige Nachten: slapen in de kerk

Heilige Nachten: slapen in de kerk Kerken kampen al jaren met leegloop. Sommige kerken raken buiten gebruik, andere worden ingezet als expositieruimte. Zonde om deze vaak monumentale gebouwen aan hun lot over te laten. Daar hebben twee onderneemsters met hart voor erfgoed een goed plan voor bedacht: pop-up overnachtingslocaties in de kerk. Heilige Nachten

Verdwenen dorp: het 'onvindbare' Karnewald

Verdwenen dorp: het 'onvindbare' Karnewald Waar lag Karnewald? Het dorp dat in meermaals in oude documenten werd benoemd. Lag het tussen Hindeloopen en Stavoren? Verdween het in de Zuiderzee? Men vermoedde een lange tijd dat het verdween in de Zuiderzee, maar dat blijkt niet juist. Een boerderij met de naam Kappenbuorren nabij Warns ontrafelde het mysterie rondom de ligging van Karnewald.

Delen:

Laat een reactie achter