Januari-editie 2021

0

Een nieuw jaar voor de boeg en daar hoort natuurlijk ook een kersvers nummer van Friesland Post bij. In de januari-editie gaan we op bezoek bij de Junior Academie in Franeker, waar kinderen de wereld van wetenschap ontdekken, spreken we met voormalig Frizzle Sizzle-zangeres Laura Vlasblom die nog regelmatig in Fryslân komt en kijken we in de ‘tuin’ van aardappelbedrijf HZPC wiens knol de wereld voedt. Weten wat 2021 voor jou in petto heeft? De Friesland Post-jaarhoroscoop geeft je daarover een idee. Dat en nog heel veel meer lees je in de Friesland Post.

Junior Academie Franeker

Junior Academie Franeker Ruim tweehonderd jaar lang was Franeker een echte universiteitsstad, tot in 1811 de universiteit werd gesloten. In 2017 werd de Academie van Franeker heropgericht. De Academie wil graag het wetenschappelijk denken bevorderen en waarom niet beginnen bij de jeugd?

Laura Vlasblom thuis in Fryslân

Laura Vlasblom thuis in Fryslân Voormalig Frizzle Sizzle-zangeres Laura Vlasblom werd geboren in Drachten. Op jonge leeftijd verhuisde ze uit Fryslân. Ze had een prachtige zangcarrière en is de stem van veel bekende tekenfilmkarakters. Tegenwoordig komt ze nog regelmatig in Fryslân, maar dan voor haar modemerk Elvy.

Fokko Bosker op zoek naar steenlopers

Fokko Bosker op zoek naar steenlopers Met vele tientallen, soms uitgroeiend tot een legertje van honderden, strijken de steenlopers neer in de beschutte kom van de Waddenzee bij de Peazemerlannen. Op een winterdag is het daar een waar vogelparadijs.

Slachtoffers van de wintergast

Slachtoffers van de wintergast De klapeksters zijn onze wintergasten en niet iedereen is even verheugd over hun bezoek. De vogel behoort tot de klauwieren, een familie uit de orde van zangvogels. De klapekster gedragen zich echter als roofvogel, ten nadele van hun slachtoffers.

Friese knol voedt de wereld

Friese knol voedt de wereld De sterk verbeterde Bintjes en Eigenheimers van de toekomst komen allemaal uit de broedstoof van aardappelbedrijf HZPC. In Metslawier worden met nieuwe technieken perfecte aardappelrassen gekweekt.

Verdwenen dorp: Sigerswâld

Verdwenen dorp: Sigerswâld Een oorlog, vluchtelingen en Friese hulptroepen, het zijn allemaal ingrediënten van het jaar 1482. Dankzij deze ingrediënten en specifiek vijf vrome dames, kennen we het verdwenen Sigerswâld.

Delen:

Reacties