Februari-editie 2021

0

Februari begint met guur weer, maar de dagen worden weer langer en dat stemt vrolijk en geeft nieuwe energie. Waar je ook nieuwe energie van krijgt is het maken van leuke plannen, zoals bedenken hoe je je huis nóg meer naar smaak kunt inrichten. In dit nummer van Friesland Post geeft stylist Suzanne de Boer leuke en makkelijke stylingtips, die je makkelijk kunt uitproberen. Ook vertellen Gretha en Annet uit Akkrum hoe zij het thuiswerken al lang zijn gewend, omdat ze beiden vanuit Fryslân overzees werken. Akkelien Smink heeft voor de breiers weer een mooie uitdaging: een prachtige babydeken met pompeblêden. Het patroon vind je deze maand ook in Friesland Post en nog veel meer!

Nyck de Vries, de weg naar de top

Nyck de Vries, de weg naar de top Autocoureur Nyck de Vries uit Uitwellingerga racet al sinds zijn dertiende op hoog niveau en heeft inmiddels een behoorlijke staat van dienst in de kart- en formuleracerij. In december vorig jaar werd een langgekoesterde droom werkelijkheid: hij mocht zijn testdebuut maken in de Formule 1.

Met Fokko Bosker op zoek naar de staartmees

Met Fokko Bosker op zoek naar de staartmees Hij oogt koddig en gedraagt zich supersociaal. De staartmees is een pluizig bolletje wol met een in verhouding tot het lijf veel te lange staart. Op de Heide van Allardseach van It Fryske Gea gaat Fokko op zoek naar deze blijmoedige gezelschapsvogel.

Woontips en -trends van 2021

Woontips en -trends van 2021 Hout, natuurtinten en statement pieces. Voor de woontrends van nu gaan we langs bij interieurstyliste Suzanne de Boer. Op Terschelling runt De Boer haar eigen interieurwinkel, maar ze werkt ook als stylist op locatie. Daarnaast heeft ze een populair Instagram-account waar ze veel projecten en tips deelt.

Overzees werken vanuit Fryslân

Overzees werken vanuit Fryslân Nooit eerder ervoeren zoveel mensen tegelijk hoe het is om op afstand te werken dan de afgelopen maanden. Locatie-onafhankelijk werken blijkt met behulp van de in de afgelopen decennia ontwikkelde communicatietechnieken, goed te doen. Gretha Oost en Annet de Jong uit Akkrum zijn daar al langer bekend mee, zij werken namelijk op duizenden kilometers afstand.

Verdwenen dorp: Almenum

Verdwenen dorp: Almenum Almenum, wie zou het nog weten te liggen. Vijftig jaar geleden stond het dorp (althans de naam) nog op de bekende topografische kaart. Maar een zelfstandig dorp was het al eeuwenlang niet meer. Het is overvleugeld en opgeslokt door de stad Harlingen.

Delen:

Reacties