Juni-editie 2020

0

De zomer komt eraan! In nieuwste Friesland Post vind je leuke doe-tips voor in eigen tuin en nemen we je mee naar zes mooie plekken in Friesland om helemaal tot rust te komen. Ook lees je over de bijzondere collectie koetsen, rijtuigen en sleden die in een schuur in Engwierum staan, de heerlijke aardbeien van Simmerfruit uit Noardburgum en nog heel veel meer!

Doe-tips voor in eigen tuin

Doe-tips voor in eigen tuin Balspelletjes, rondjes met de loopfiets scheuren of spelen in een badje in de tuin. Leuk, maar soms heb je zin om eens wat anders te doen. In deze Friesland Post vind je originele en creatieve doe-tips om te doen in de tuin voor kleine en grote kinderen (of misschien voor jezelf)!

Met Fokko Bosker op zoek naar de gevlekte witsnuitlibel

Met Fokko Bosker op zoek naar de gevlekte witsnuitlibel Fokko Bosker neemt je in de wondere wereld van de Friese natuur. Dit keer gaat hij op zoek naar de zeldzame gevlekte witsnuitlibel in natuurgebied Easterskar.

Herbestemming kerk, pastorie en consistorie in Lemmer

Herbestemming kerk, pastorie en consistorie in Lemmer Steeds meer karakteristieke gebouwen komen leeg te staan en zijn op zoek naar een nieuwe bestemming. De 29-jarige Amanda Boesjes heeft bijzondere plannen voor de voormalig gereformeerde kerk, het cultureel centrum het Baken en de pastorie en consistorie in Lemmer. Een uniek woonconcept waar jong en oud samenkomen.

Bijzondere collectie rijtuigen en sleden in een Friese schuur

Bijzondere collectie rijtuigen en sleden in een Friese schuur De 73-jarige Sijbren Reitsma heeft ontembare liefde voor paarden en rijtuigen. Inmiddels heeft hij een grote collectie koetsen, sleden, paardenrijtuigen, zadels en nog veel meer verzameld in zijn schuur in Engwierum. Sijbren kan ook nog eens heel gepassioneerd vertellen over de Friese tradities en de historie van de rijtuigen.

Vind de wijn die bij je past!

Vind de wijn die bij je past! De lange zomeravonden komen steeds dichterbij. Heerlijk ontspannen met je gezin of enkele vrienden in de tuin vertoeven, vergezeld van een goed glas wijn. Maar welke wijn is goed? Wat de een lekker vindt, vindt de ander te zuur, te zwaar of te zoet. Volgens wijnkenner Laura van den Akker is er voor iedereen een wijn te vinden die bij hem of haar past.

Zoet, zoeter, zoetst: simmerkeninkjes van Simmerfruit

Zoet, zoeter, zoetst: simmerkeninkjes van Simmerfruit De simmerkeninkjes uit Noardburgum zijn favoriet bij veel inwoners van Fryslân. Met veel liefde en aandacht worden de aardbeien verzorgd en geplukt door Agatha, haar man Klaas en de kinderen van het echtpaar. In Friesland Post lees je hoe die lekker aardbeien worden geteeld.

Delen:

Reacties