Oktober editie 2019

0

Na een heerlijke zomerperiode vertoeft menigeen nu steeds vaker binnen. En dus is het fijn als uw huis ook echt als thuis voelt! In deze wooneditie vertelt feng shui-expert en energiecoach Paula van Diepen u daarom hoe u zich zo energiek en blij mogelijk kunt voelen in uw eigen woning. “Je leefomgeving heeft een directe invloed op hoe je je voelt, hoe je slaapt en hoe je presteert. We bestaan allemaal uit energie en energie reageert op energie. Door in de juiste kamer te slapen, te verblijven, te werken en bewust in te tunen, verbind je je met de levensenergie – Chi – om je heen. Je laat de energie voor je werken.”

Laat u verderop in het blad ook inspireren door de woontrends voor het najaar van 2019. Neem van iedere trend iets dat past bij uw smaak en creëer een geheel eigen sfeer in huis. Kies bijvoorbeeld voor grote ronde vormen, zoet gekleurde fluwelen meubels, gouden accessoires, industriële accenten of een knipoog naar Moeder Natuur.

Heeft u zich door een van de artikelen laten inspireren en bent u zelf aan de slag gegaan in uw huis? Dan horen wij dit graag! U kunt foto’s en verhalen met ons delen via redactie@friesland-post.nl. Tot horens en een hele fijne herfst gewenst!

De redactie

Met Fokko Bosker op zoek naar pedante pleitbezorger in kwelder

Met Fokko Bosker op zoek naar pedante pleitbezorger in kwelder Zijn Engelse naam Pied Avocet dankt de kluut aan zijn karakteristieke zwart-witte verenkleed. Het lijkt op de kleding van de pleitbezorgers in de Europese rechtszalen.
Een zwarte kap als een soort capuchon die sterk contrasteert met de witte toga. Het Noarderleech, een natuurgebied aan de Waddenkust van It Fryske Gea, is een van de beste plekken in Fryslân om de opmerkelijke
steltloper te spotten.

De wereld van permacultuur en voedselbossen

De wereld van permacultuur en voedselbossen Voedselbossen lijken een trend. De term roept beelden op van weelderig groen en takken zwaar van appels, pruimen en peren. Je hoeft je mond maar open te doen of de bessen en noten vallen erin, terwijl je struikelt over de eetbare paddenstoelen. Maar wat is een voedselbos nu eigenlijk echt en kan het werkelijk oplossingen bieden voor de moderne landbouw?

Zandhotel Terherne

Zandhotel Terherne Overnachten op een bijzondere plek maakt een uitje extra memorabel. Daarom gaan steeds meer mensen op zoek naar speciale accommodaties. Het zandhotel in Terherne (Terhorne) sluit aan bij deze trend. Lees in Friesland Post alles over dit unieke hotel.

Een vreemde eend in de bijt

Een vreemde eend in de bijt Na een oproep op onze Facebookpagina bleken er heel wat dieren te zijn, die net een beetje anders zijn dan anders. Wij gingen op bezoek bij deze bijzondere dieren en hun baasjes en legden iedere vreemde eend in de bijt vast op beeld! Kijkt u mee?

Interview met Adriaan de Boer (Utopia)

Interview met Adriaan de Boer (Utopia) Adriaan woont op het moment van het interview bijna vijftien maanden in Utopia van Talpa Network. Als bezoeker loop je niet zomaar deze ‘ideale samenleving’ binnen en dus werd ons geduld op de proef gesteld ;-)

It ferhaal fan Warns

It ferhaal fan Warns Elk dorp had vroeger zijn verhalenverteller. In Fryslân zijn nog altijd verhalenvertellers tevinden. Storytellers kennen hun omgeving vaak heel goed, de natuur en de aard van de mensen. Sommige ingrediënten berusten op werkelijkheid, andere worden overtrokken en berusten op fantasie. Ditmaal gaan we op bezoek bij Mindert Wijnstra (1945), verhalenverteller uit Warns.

Een blik op Bolsward

Een blik op Bolsward In deze oktober editie staat de Friese stad Bolsward centraal. In Friesland Post leest u alles
over wat er in deze stad te doen valt! Ook komt u te weten hoe het is om in hartje Bolsward te wonen.

Smaakvolle snijbiet van Yn‘e Sinne Farm

Smaakvolle snijbiet van Yn‘e Sinne Farm Grote regenwolken drijven over wanneer wij het land van Yn‘e Sinne Farm oplopen. In de verte horen we het rommelen: er is onweer op komst! Toch weerhoudt ons dit er niet van
om Joël van den Broek vandaag te bezoeken. Er wordt snijbiet geoogst, of het nou regent of niet. En daar zijn wij maar wat graag bij, want deze vergeten groente verdient zeker
meer aandacht.

Delen:

Reacties