Oktober-editie 2020

0

De aanloop naar de herfst was zonnig, maar oud vertrouwd laat de herfst zich weer kennen met wind en regen. Gelukkig is de nieuwe Friesland Post uit! Niets fijners om bij dit weer met de lekker met een Friesland Post op de bank te kruipen. De oktober-editie staat boordevol mooie en spannende verhalen én leuke tips. Haal ‘m daarom snel in huis!

Kameleonmem Dominique van Vliet

Kameleonmem Dominique van Vliet Op de cover Dominique van Vliet, zij speelt de mem van Hielke en Sietse Klinkhamer in de Kameleonfilms. Tegenwoordig acteert Dominique nagenoeg niet meer en voert ze een heel ander beroep uit. Maar voor de nieuwste film heeft ze een uitzondering gemaakt.

Bijzondere foto's van Jenny Boot

Bijzondere foto's van Jenny Boot Kunstfotografe Jenny Boot exposeert deze maand in het Fries Scheepvaart Museum in haar geboortestad Sneek. Boot heeft wereldwijde bekendheid vergaard met haar bijzondere portretten, waarbij zij schildert met licht. Maar tot haar 36ste deed ze eigenlijk iets heel anders.

Op zoek naar behendige luchtacrobaten

Op zoek naar behendige luchtacrobaten Fokko Bosker neemt je in dit nummer mee naar Grikelân en Turkije, op zoek naar mezen. De kleine behendige luchtacrobaten zijn volop te vinden in het dichtbegroeide wandelbos tussen Aldtsjerk en Mûnein

Noten en bessen plukken in de natuur

Noten en bessen plukken in de natuur De herfst is aangebroken en dat betekent dat er volop noten en bessen te vinden zijn in de natuur. Lekker naar buiten dus. In Friesland Post neemt Lemke Statema van Natuurfaam je mee op pad voor een wildplukwandeling.

Cammingehunderi: het mysterieuze verdwenen dorp

Cammingehunderi: het mysterieuze verdwenen dorp Het is een naam die je zou verwachten in een verhaal van Tolkien: Cammingehunderi. Toch was het een dorp in Fryslân, maar dan wel lang geleden. Het wordt genoemd in een akte uit 839, maar waar lag het precies?

Geestverschijningen aan de Goddeloaze Singel

Geestverschijningen aan de Goddeloaze Singel Oktober, de maand van het oorspronkelijk uit Ierland overgewaaide Halloween. De naam is afgeleid van All Hallows Eve, Allerheiligenavond. Het spookachtige karakter komt voort uit het geloof dat op deze avond de scheidingslijn tussen deze wereld en het hiernamaals heel dun is. Deze avond is het daarom beter It Skilige Pypke aan de Goddeloaze Singel niet te bezoeken.

Delen:

Reacties