September-editie 2020

0

De nieuwe Friesland Post ligt in de winkel! In het septembernummer vertellen Syb en Adriana over hun thuistheater, spreken we met topmodel Akke Marije Marinus, gaan we langs bij een meesterschilder, nemen we een kijkje in Franeker én nog veel meer.

 

Persoonlijke voorstellingen in thuistheater van Syb en Adriana

Persoonlijke voorstellingen in thuistheater van Syb en Adriana Toen Syb en Adriana het voormalig schoolgebouw in Kûbaard kochten, wilden ze van de gymzaal graag een theater maken, maar dan over een paar jaar. "En toen kwam de bekende crisis", zegt Syb en werden de plannen naar voren geschoven. Met vrienden en familie hebben ze de gymzaal verbouwd en omgetoverd tot een knusse theaterzaal, waar ze samen voorstellingen gaan verzorgen.

De oude meester schildert

De oude meester schildert Uit het kleine atelier van Benno Pen komt een aanhoudende stroom van de meest prachtige schilderijen. De taferelen deinen vaak op de golven van de herinneringen van 83-jarige Jouster, die nogal wat meemaakte in zijn leven.

Verrukkelijk plukgeluk

Verrukkelijk plukgeluk Ingrediënten voor een salade, een kop thee of een bijzondere garnering, die haal je gewoon uit de natuur. Veel bloemen en planten bij jou in de buurt zijn namelijk eetbaar. Lemke Statema van Natuurfaam neemt je in Friesland Post mee op pad en vertelt je er van alles over.

Hoe gaat het met Akke Marije Marinus?

Hoe gaat het met Akke Marije Marinus? De jonge Friezin won in 2016 het televisieprogramma 'Hollands Next Top Model'. Inmiddels woont de 24-jarige in Amsterdam, werkt ze fulltime als model en lanceerde ze onlangs haar tweede parfum.

Met Fokko Bosker op zoek naar het icarusblauwtje.

Met Fokko Bosker op zoek naar het icarusblauwtje. Fokko Bosker neemt je in deze editie mee naar de Bakkefeanster Dunen. In het mooie natuurgebied ziet hij de kleine blauwe laagvlieger al gauw, dansend boven de struik-, kraai- en dopheide.

Verdwenen dorp: Brongerga

Verdwenen dorp: Brongerga Het nabij Oranjewoud gelegen dorp Brongerga verdween enkele honderden jaren geleden. Het enige wat resteert is een grafmonument. Het verhaal van Brongerga, lees je in deze editie van Friesland Post.

Delen:

Reacties