Nu in de winkel: het sfeervolle decembernummer van Friesland Post

0

Het gloednieuwe decembernummer van Friesland Post is uit. Een extra sfeervolle editie voor de meest knusse maand van het jaar. We nemen onder andere een kijkje bij Luchi Boonstra uit Wommels, voor wie de feestdagen niet vroeg genoeg kunnen beginnen.

 

Er wordt dit jaar meer en eerder dan gewoonlijk gezelligheid in huis gehaald in vorm van verlichting en versiering. In het decembernummer van Friesland Post vertelt Luchi Boonstra dat het voor haar eigenlijk heel gewoon is. Zodra de ‘r’ in de maand zit, wordt haar huis in kerstsferen gehuld. Luchi groeide op in Amerika en daar beginnen veel al vroeg met kerstversiering. “Toen ik hier net kwam zeiden ze: Sinterklaas moet nog komen en jij hebt al kerstversiering. En ik dacht: Sinterklaas, wie is dat? Ik kende alleen Santa Claus.”

Slapen in de kerk

Kerken kampen al jaren met leegloop. Sommige kerken raken buiten gebruik, andere worden ingezet als expositieruimte. Zonde om deze vaak monumentale gebouwen aan hun lot over te laten, weinig tot geen inkomsten komt het onderhoud niet ten goede. Daar hebben twee onderneemsters met hart voor erfgoed een goed plan voor bedacht: pop-up overnachtingslocaties in de kerk. Een heilige nacht in de kerk, een unieke belevenis.

Bewogen jaar voor burgemeester Buma

Ook spreken we in dit nummer Sybrand van Haersma Buma, die een bewogen eerste jaar als ‘eerste burger’ van Leeuwarden en als voorzitter van de Veiligheidsregio Fryslân achter de rug heeft. Toen hij in augustus 2019 werd geïnstalleerd als burgemeester, kwam er voor hem na 17 jaar een einde aan de landelijke politiek. In Friesland Post vertelt hij uitgebreid over zijn eerste jaar en over ‘thuiskomen’ in Fryslân. “Als ik door de stad loop of door de gemeente rij is er sprake van herkenning, na dertig jaar afwezigheid.”

Verder vertellen we in het decembernummer over de vergeten groente winterrammenas, lees je waar het verdwenen dorp Karnewald moet hebben gelegen, waarom Friezen van die zoetekauwen zijn en nog heel veel meer. Haal ‘m snel in huis!

Kijk hier voor een verkooppunt bij jou in de buurt of bestel ‘m online!
Friesland Post liever iedere maand direct op de mat? Word dan lid!

Cadeautip: geef een half jaar Friesland Post cadeau voor maar € 24,95

Delen:

Reacties