Nu in de winkel: het zomerse julinummer van Friesland Post

0

De juli-editie van Friesland Post is uit! Een heerlijk zomernummer! We spreken Emiel Stoffers van De Hûnekop over zijn bioscoopfilm STJER en over zijn artiestenleven, we gaan op zoek naar leuke verkoopkraampjes langs de weg, nemen een kijkje in Grou en bij de Alde Feanen, zoeken naar sporen van het verdwenen dorp Sier bij Ameland en nog veel meer.

 

Wie vermoordt toch al die Friese artiesten? Dat is de prangende vraag in de Friese actiecomedy STJER. Hoe die film tot stand is gekomen en wat maker en De Hûnekop-voorman Emiel Stoffers nog meer allemaal doet, lees je in een uitgebreid interview.

Ook zochten we voor deze editie verkoopstalletjes langs de weg op. “Een aankleding van de streek”, noemt een van de verkopers het, en dat is het! We lichten een paar leuke verkoopstalletjes in Fryslân uit.  We gaan ook langs in Grou en nemen een kijkje in de oudste woning van het watersportdorp. Ook horen we er over het opmerkelijke leven van Freerk Siekmans, die in afzondering leefde op eiland de Burd en bij zijn sterven de Grousters wat bijzonders naliet.

We nemen ook een kijkje bij de 85-jarige oud-schipper Huib Heemskerk in Stavoren, een man boordevol verhalen. Hij laat ook zijn zelfgebouwde vrachtscheepje zien, die hij radiografisch bestuurbaar heeft gemaakt. Voor het streekproduct is Friesland Post te gast bij De Oorsprong op Schiermonnikoog, waar Marieke Blaauwwiekel heerlijke boerenvla en -yoghurt maakt.

Met gratis bijlage Skûtsje Post

In de bijlage Skûtsje Post lees je leuke interviews met onder meer de nieuwe schipper van Langweer Harmen Brouwer, schipper van de overkant Enkhuizer Thomas de Boer. Ook vind je handige invulschema’s voor de SKS- en IFKS-wedstrijden.

Dit en nog heel veel meer. Haal het juli-nummer snel in huis! Kijk hier voor een verkooppunt bij jou in de buurt of bestel ‘m online. Liever Friesland Post iedere maand op de deurmat? Word dan lid!

Delen:

Reacties