Olympische Spelen 2018: de eerste gouden plakken

0

Afgelopen vrijdag zijn de Olympische Spelen 2018 van start gegaan. De opening was fenomenaal en de topsporters waren er meer dan klaar voor. Sjinkie Knegt en Itzhak de Laat beten zaterdag het spits af en niet lang daarna volgde de rest. En niet zonder resultaat! 

Shorttrackers

Sjinki Knegt (28) eindigde zaterdag als tweede op de 1.500 meter shorttrack. Dit betekende dat hij zondag een zilveren medaille om zijn nek mocht hangen. Hij bleef net achter de Zuid-Koreaan Lim Hyo-jun. Knegt mag na deze race nog drie afstanden rijden om alsnog zijn Olympische titel te pakken. Itzhak de Laat eindigde aanvankelijk als zevende, maar schoof een plek naar voren omdat de Canadees voor hem werd gediskwalificeerd. Voor Suzanne Schulting hield het bij de 500 meter op nadat haar schaats weggleed.

Schaatsers

Om 12.00 uur (Nederlandse tijd) stond Antoinette de Jong klaar om de 3.000 meter te schaatsen op de Olympische Spelen 2018. Hiermee sleept ze zaterdag een bronzen medaille binnen. Bob de Vries en Sven kramer stonden zondag bij de 5.000 meter schaatsen. De Heerenveense Kramer haalde ‘onze’ eerste gouden plak van de Olympische Spelen binnen. Het is overigens Kramers vierde Olympische gouden plak in zijn schaatscarrière. Bob de Vries werd vijftiende in deze race. Maandagmiddag reed Marrit Leenstra de 1.500 meter. Zij behaalde een prachtige bronzen medaille. Ireen Wüst hengelde met de 1.500 meter feilloos een tweede gouden plak binnen voor Nederland. Zelf mag ze dit haar vijfde zelfs al noemen!

Terugblik op vandaag

Vandaag schaatsten shorttrackers Knegt, Breeuwsma en De Laat de 1.000 meter. Voor Knegt en  De Laat had dit een positieve afloop en zijn zij door naar de kwartfinales. Daan Breeuwsma strandde in de heats, hij werd laatste in zijn serie. Ook werd vandaag de 5.000 meter aflossing geschaatst door de mannen Breeuwsma, De Laat, Visser en Knegt, maar omdat deze laatste gediskwalificeerd werd door een inhaalpoging, zit een finaleplaats er niet in. Daarnaast heeft Koen Verweij zijn schaatsen op het 1.500 meter ijs gezet, maar werd hij ongelukkigerwijze elfde.

Vooruitblik op de Olympische Spelen 2018

Morgen kunnen we genieten van de Friese dames Marrit Leenstra en Ireen Wüst op de 1.000 meter schaatsen. Succes, dames!

Wil je op de hoogte blijven van de Olympische Spelen 2018? Houd onze website dan in de gaten voor updates!

Delen:

Reacties