Olympische Spelen 2018: Friese energie in Pyeongchang

0

Over enkele dagen beginnen de Olympische Spelen 2018 in het Zuid-Koreaanse Pyeongchang. Friesland is dit jaar met maar liefst dertien deelnemers goed vertegenwoordigd. Niet alleen door de topsporters, ook onze cheerleaders met het rode pompeblêd moedigen onze Olympische sporters vol enthousiasme aan. Jorrit Bergsma, Sven Kramer, Sjinkie Knegt en vele andere topschaatsers staan te popelen om het strakke ijs te betreden. 

Bergsma en Kramer

Jorrit Bergsma en Sven Kramer, geen introductie nodig, hebben er zin in. Eind december verzekerden zij zichzelf in Heerenveen van een plekje op de tienduizend meter, waarbij Kramer de snelste was. Bergsma en Kramer ontvingen de laatste tickets voor de schaatswedstrijd van de tien kilometer. Kramer heeft voor vier disciplines een olympisch ticket: de vijf en tien kilometer, plus de ploegachtervolging en massastart. Bergsma komt alleen in actie op de tien kilometer.

Onze Friese shorttrackers

Ook de shorttrackers zijn hard bezig met de voorbereidingen voor de Olympische Spelen 2018. Rianne de Vries, de vriendin van shorttracker Daan Breeuwsma, zal ook in Pyeongchang aanwezig zijn. In 2014, in Sotsji, zat zij echter op de bank. De jaren daarna ging het niet zo goed met Rianne vanwege blessures. Maar ondanks de tegenslagen, zit onze Friesin in Zuid-Korea. Ook collega’s Itzhak de Laat en Sjinkie Knegt hebben zin in hun vijftienhonderd en duizend meter. Sjinkie is later ook nog bij de vijfhonderd meter te zien. Knegt werd vier jaar geleden in Sotsji de eerste Nederlandse shorttracker die een medaille pakte. Hij veroverde brons op de duizend meter.

Programma Olympische Spelen 2018

 

Wil je op de hoogte blijven van onze Friese topsporters? Houd dan onze website in de gaten voor alle updates.

 

 

Delen:

Reacties