Olympische Spelen 2018: Zilver voor Jorrit

0

De Olympische Spelen 2018 zijn vandaag alweer een week aan de gang en dat hebben we geweten! Het was een veelbewogen week, waarin we de eerste update dinsdagmiddag al hebben gegeven. Het is nu hoog tijd voor een tweede update van onze Friese sporters! Mocht je de eerste update gemist hebben, je vindt hem hier

Woensdag 14 februari

De Friezinnen Marrit Leenstra en Ireen Wüst betraden het ijs van de 1.000 meter. Leenstra behaalde hier de zesde plek en Wüst de negende. Jorien Ter Mors behaalde goud en liet daarmee twee Japanse tegenstanders achter zich.

Donderdag 15 februari

Jorrit Bergsma en Sven Kramer streden om de titel van de bekende 10.000 meter. Een belangrijk moment voor beiden, waarbij Bergsma er met een prachtige zilveren medaille vandoor ging. Kramer werd zesde in deze race.

Vrijdag 16 februari

Om 12.00 uur streden Nederlandse vrouwen Annouk van der Weijden en Esmee Visser om de titel van de 5.000 meter schaatsen. Esmee Visser is met een tijd van 6:50:23 eerste geworden en liet daarmee Martina Sáblíková (Tsjechië) en Natalya Voronina (Rusland) achter zich. Annouk van der Weijden eindigde als vierde in deze race. Aan deze race deden geen Friese dames mee.

Morgen zien we Suzanne Schulting om 11.00 uur bij de shorttrack van 1.500 meter. Daarna zijn de shorttrackers Knegt en De Laat te zien tijdens de kwartfinale van de shorttrack van de mannen op de 1.000 meter. Dit vindt om 11.45 uur plaats.

Wil je op de hoogte blijven van de updates over de Olympische Spelen 2018 en onze topsporters? Houd onze website dan in de gaten!

Delen:

Reacties