Rens Kroes veel te danken aan mem

0

‘Mijn mem voerde mij als klein kind regelmatig glibberig zeewier, stukken tofu en iedere middag voor de lunch vijf algenpillen. Hyper-gezond en gebaseerd op traditionele Japanse ideeën over gezond eten. Na mijn Japan-reis zie ik ineens veel overeenkomsten met de cultuur waarin ik ben opgegroeid. Mijn moeder staat namelijk als zestig-jarige ook nog steeds middenin het leven. Ze heeft een groot social netwerk, werkt als het maar even kan in de tuin of staat op de tennisbaan te zweten. Ze eet heel gevarieerd, puur en niet te zwaar, maar ze kan ook goed genieten van een lekkere taart. Ik hoef dus eigenlijk helemaal niet zo ver te zoeken om inspiratie te krijgen, ‘ aldus Rens Kroes over haar mem Geartsje op haar blog.

Rens Kroes is inmiddels uitgegroeid tot een gepassioneerde voedingscoach die dolgraag anderen wil inspireren met haar healthy recepten. Haar boek Powerfood is in een paar maanden tijd een begrip geworden in de kookwereld. Regelmatig tuft ze naar Friesland om nieuwe recepten te proberen.

Rens: ‘Als ik van plan ben om veel recepten achter elkaar te maken, heb ik liever de ruimte om te koken. Ik ben dol op mijn eigen kleine, knusse keukentje, maar als er flink gekokkereld moet worden vraag ik toch het liefst aan mijn mem of ik haar keuken een weekend mag kapen. Ik vind het heerlijk om in alle rust nieuwe recepten te testen en inspiratie op te doen. En uiteraard alles samen met mijn familie te proeven. Naast die enorme keuken is mijn moeders tuin een walhalla. Ze heeft hectares grond waar ze groenten en kruiden verbouwt. Heaven on earth! Ik pluk wat ik nodig heb en ga aan de slag. Als ik in Friesland ben kan ik me ook niet bedwingen nieuwe kruidentheetjes te proberen. Ik drink dan wel 1 ½ liter op een dag! Ik heb zelf op mijn Amsterdamse balkon best een kruidenverzameling, maar het is toch anders als je in een grote tuin de allerlekkerste melange kunt plukken.’ 

Rens-Kroes-green-juice

Delen:

Reacties