Stichting GCF gaat Fries paard promoten

0

Gezamenlijke Concoursen Fryslân (GCF) is sinds maandag een stichting geworden om het Friese paard landelijk te promoten. Het bestuur krijgt subsidie van onder andere de provincie om dit doel te bereiken. De GCF is een samenwerkingsverband tussen zes paardenconcoursen in Fryslân.

De voorheen volledig autonome concoursen van Buitenpost, Dokkum, Drogeham, Garyp, Rijs en Workum maken nu deel uit van het gezamenlijke bestuur van stichting GCF. Door middel van deze verandering kan het Friese paard gemakkelijker worden gepromote. Dit doen zij onder andere met het organiseren van buitenpaardenconcoursen verspreid door heel Nederland.

Individueel
Ieder paardenevenement blijft zijn eigen identiteit behouden maar doordat het nu een stichting is geworden, kunnen er gemakkelijker ideeën worden uitgewisseld. ‘Het bestuur van de stichting zorgt voor de publiciteit, door middel van bijvoorbeeld persberichten. Dat zijn zaken waar de vrijwilligers van de concoursen zich niet mee bezig moeten houden. Dat nemen wij nu op ons’, aldus secretaris Ingrid van Huizen.

Nieuwe website
Een deel van de subsidie is gestoken in het maken van een nieuwe website. ‘Met de nieuwe website kunnen we onder andere het Friese paard promoten en hebben we één centraal aanspreekpunt gecreëerd’, aldus van Huizen.

Delen:

Reacties