Vijf leuke evenementen in Friesland op 23, 24 en 25 december

0

Iedere donderdag zet de redactie van Friesland Post vijf leuke evenementen in Friesland voor je op een rij! Er is elk weekend namelijk van alles in onze provincie te beleven. Bekijk gauw wat er op 23, 24 en 25 december allemaal te doen is.

1.Beleef de kerstfamiliemusical Afke’s Elfde (de geboorte van Grutte Pier)
Het klassieke kerstverhaal kennen we natuurlijk allemaal. Het is daarom leuk dat het verhaal ook eens op een andere manier wordt verteld. Gedurende de kerstfamiliemusical Afke’s Elfde (de geboorte van Grutte Pier) aanstaande vrijdag, beleef je het kerstverhaal met een bijzonder twist. Het verhaal van ‘Afkes tiental’ wordt namelijk gemixt met de klassieke kerstgedachte. De humor en de Friese wortels van cabaretier en scriptschrijver Ronald Smink maken deze musical tot een geweldig uitje voor de hele familie!

Kijk voor meer informatie op deze website.

2.Hardlopen in Gaasterland
Met een hele stoet hardlopen door het prachtige Gaasterland? Dat kan. Aanstaande zaterdag is namelijk de Gaasterlân –run 2016. Deelnemers kunnen beslissen of ze 5, 12 of 21.1 km willen lopen. De vlakke paden maken deze run toegankelijk voor een brede doelgroep. Voor de diehards die 12 kilometer of de halve marathon willen lopen, is er een verzorgingspost ingericht. Dus, sportkleren aan en gaan met die banaan!

Kijk voor meer informatie op deze website.

3.Doe mee aan de Krystkuier in Balk
Wandelen door het levendige dorpje Balk is op zich al een leuke bezigheid. Aanstaande zaterdag wordt het wandelen nog leuker gemaakt, want dan is er namelijk een echte Krystkuier. De wandeling leidt je door het bijzondere dorp, rondom kanaal de Luts, langs verschillende taferelen uit het kerstverhaal en eindigt in kerk ‘de Paadwizer’. Je hoort de profeet de geboorte van het Kind van het Licht bekendmaken, je ontmoet de reizende wijzen en je komt herders en hun schapen tegen. Kortom: Christmas all around!

Kijk voor meer informatie op deze website.

4.Droom met het Joy for People Gospel Choir uit Dokkum
‘Durf te dromen’, dat is de boodschap die het Joy for People Gospel Choir uit Dokkum dit jaar wil overbrengen. De kerst staat voor hen in het teken van ‘de geboorte van Jezus, die de mensheid perspectief geeft op een nieuw leven in een betere wereld, waar ruimte en aandacht is voor de ander.’ Dromen is niet een nutteloze bezigheid, maar een mooie mogelijkheid om een visie voor jezelf en anderen te creëren. Zoals het koor zelf zegt: ‘Neem je dromen serieus en ga gewoon aan de slag, heel concreet, met elkaar en voor elkaar. Bidden én werken; dan zal de droom nooit sterven.’

Kijk voor meer informatie op deze website.

5.Zingend door de Westereen
Om echt in de kerstsfeer te komen kun je op eerste kerstdag gezellig zingen in het dorp Westereen. Je zult naar verschillende locaties gaan waar je de leukste kerstliedjes kan zingen. Om dit al bijzondere evenement nog specialer te maken, verzamelt de groep zich al om 05:45 uur in de ochtend bij de Toertsjerke (voorheen Hervormde Kerk) aan de Torenstraat. Om 06:00 uur zal de groep vertrekken. Een kerstevenement voor echte vroege vogels dus! Om naderhand weer even op te warmen is er nog een mogelijkheid om koffie of thee te drinken met een lekkere versnapering erbij. Een goed begin van de dag!

Kijk voor meer informatie op deze website.

Evenementen in Friesland op Tweede Kerstdag?

Wij wensen iedereen die van Friesland houdt, een heel erg fijn (kerst-)weekend toe. Nog geen plannen
voor Tweede Kerstdag? Lees dan het artikel ‘wat te doen op Tweede Kerstdag in Friesland.’

Delen:

Reacties