Wat te doen op Tweede Kerstdag in Friesland!

0

Ben je al druk bezig met het maken van plannen voor Tweede Kerstdag en stel je jezelf geregeld de vraag: ‘wat te doen op Tweede Kerstdag in Friesland’? Dan hebben wij goed nieuws! In dit artikel vind je namelijk een aantal leuke evenementen die op Tweede Kerstdag 2018 plaats zullen vinden in Friesland. In de loop van december wordt dit artikel uitgebreid met nieuwe activiteiten!

Noflike krystdagen tawinske!

1.Vier kerst met het kerstcircus Salto in Sneek
Kerstcirsus Sander & Friends is terug! Met een compleet nieuw, internationaal en zeer divers programma, belooft de voorstelling weer een feest voor jong en oud te worden. Daarbij zorgen de vele kerstbomen, lampjes en sfeervolle decoratie voor een sprookjesachtige sfeer.

Meer informatie over het kerstcircus is te vinden op de website van Circus Salto.

2. Wandelen in Bakkeveen
Tijdens de kerstdagen ga je vast gezellig eten met familie en/of vrienden. Blijf echter niet de hele dag zitten aan de eettafel, maar stap ook de deur even uit voor een wandeling. Neem bijvoorbeeld deel aan de kerstwandeling rondom Bakkeveen. Ook dit jaar gaan duizenden natuurliefhebbers daar weer op pad.

De wandeling start tussen 9.30 uur ’s ochtends en 14.30 uur ’s middags in Dundelle. Er zijn verschillende routes uitgezet dus zowel de ervaren als beginnende wandelaar kan zijn of haar hart ophalen. Na het uitlopen van de wandeling krijgt iedere deelnemer een medaille en een kom snert.

Meer informatie is te vinden op de website van Bakkeveen.

3. Een leuke film kijken in Burdaard
Na het kerstdiner (of net voor het kerstdiner) kun je samen met de (klein)kinderen genieten van een leuke film in het MFC Burdaard. De film Pieter Konijn vertelt het verhaal van een eigenwijs konijn dat probeert de moestuin van een boer binnen te dringen. De strijd tussen Pieter en meneer Verhoef om de moestuin loopt ontzettend uit de hand. Ondertussen proberen ze allebei in de smaak te vallen bij hun lieve buurvrouw Bea. Zij is gek op dieren, terwijl meneer Verhoef juist een hekel heeft aan het ‘ongedierte’ dat zijn tuin probeert te verwoesten.

Meer informatie is te vinden op de website van MFC Burdaard.

4. Wandelen en genieten van een kop snert in Harkema
Tweede Kerstdag en de Snertkuiertocht van De Spitkeet vallen ieder jaar samen! Ook dit jaar kun je weer deelnemen aan de tocht en naderhand genieten van een heerlijke kop snert. Ditmaal kun je kiezen uit drie routes, die zijn uitgezet in het prachtige natuurgebied ‘De Friese Wouden’. Ga voor de 7 kilometer of kies voor de routes van 12 of 20 kilometer. Bij laatstgenoemde routes is het halverwege tijd voor een rustmomentje 😉

Meer informatie is te vinden op de website van De Spitkeet.

Tip voor de kerstvakantie

Zin in een creatief uitje in de kerstvakantie? Kom dan naar het Fries Museum. Terwijl de kinderen deelnemen aan een workshop ‘ets maken’ of een workshop ‘zelfportret maken net zoals Rembrandt’, kun jij het museum verkennen! Op 27 t/m 30 december en op 2 t/m 4 januari zijn elke dag twee workshops te volgen.

De workshops zijn gratis toegankelijk voor kinderen, op voorwaarde dat er een betalende ouder mee gaat naar het museum. De ouder kan het museum bezoeken terwijl het kind de workshop volgt. Per betalende ouder mogen er vier kinderen kosteloos meedoen aan de kinderworkshops.

Meer informatie is te vinden op de website van het Fries Museum.

Meer evenementen in Friesland voor een leuk dagje uit in
Friesland zien?

Wij wensen iedereen die van Fryslân houdt, een fijne Tweede Kerstdag en een leuk dagje uit in Friesland. Voor nog meer evenementen verwijzen we je graag naar ons artikel ‘kerstmarkten in Friesland’!

Delen:

Reacties