Wat te doen op Tweede Kerstdag 2019 in Friesland!

0

Ben je al druk bezig met het maken van plannen voor Tweede Kerstdag en stel je jezelf geregeld de vraag: ‘wat te doen op Tweede Kerstdag in Friesland’? Dan hebben wij goed nieuws! In dit artikel vind je namelijk een aantal leuke evenementen die op Tweede Kerstdag 2018 plaats zullen vinden in Friesland. In de loop van december wordt dit artikel uitgebreid met nieuwe activiteiten!

Noflike krystdagen tawinske!

1.Vier kerst met het kerstcircus Salto in Sneek

Kerstcirsus Sander & Friends is terug! Met een compleet nieuw, internationaal en zeer divers programma, belooft de voorstelling weer een feest voor jong en oud te worden. Daarbij zorgen de vele kerstbomen, lampjes en sfeervolle decoratie voor een sprookjesachtige sfeer.

Meer informatie over het kerstcircus is te vinden op de website van Circus Salto.

2. Wandelen in Bakkeveen

Tijdens de kerstdagen ga je vast gezellig eten met familie en/of vrienden. Blijf echter niet de hele dag zitten aan de eettafel, maar stap ook de deur even uit voor een wandeling. Neem bijvoorbeeld deel aan de kerstwandeling rondom Bakkeveen. Ook dit jaar gaan duizenden natuurliefhebbers daar weer op pad.

De wandeling start tussen 9.30 uur ’s ochtends en 14.30 uur ’s middags in Dundelle. Er zijn verschillende routes uitgezet dus zowel de ervaren als beginnende wandelaar kan zijn of haar hart ophalen. Na het uitlopen van de wandeling krijgt iedere deelnemer een medaille en een kom snert.

Meer informatie is te vinden op de website van Bakkeveen.

3. Een leuke film kijken in Burdaard

Na het kerstdiner (of net voor het kerstdiner) kun je samen met de (klein)kinderen genieten van een leuke film in het MFC Burdaard. De film die deze Tweede Kerstdag vertoond wordt is The Grinch, een animatiefilm uit 2018. Dit bekende kerstverhaal van Dr. Seuss vertelt over een mopperkont die van plan is om het kerstfeest te stelen, maar op andere gedachten wordt gebracht door het vrolijke meisje Cindy-Lou die juist dol is op kerst. Dit herkenbare verhaal over de magie van kerst is zowel grappig, hartverwarmend en een visueel feestje.

Meer informatie is te vinden op de website van MFC Burdaard.

4. Wandelen en genieten van een kop snert in Harkema

Tweede Kerstdag en de Snertkuiertocht van De Spitkeet vallen ieder jaar samen! Ook dit jaar kun je weer deelnemen aan de tocht en naderhand genieten van een heerlijke kop snert. Ditmaal kun je kiezen uit drie routes, die zijn uitgezet in het prachtige natuurgebied ‘De Friese Wouden’. Ga voor de 7 kilometer of kies voor de routes van 12 of 20 kilometer. Bij laatstgenoemde routes is het halverwege tijd voor een rustmomentje 😉

Meer informatie is te vinden op de website van De Spitkeet.

5. Tryns Krystkuier

Nog een wandeltocht? Ja! Maar Tryns Krystkuier is meer dan alleen een wandeling. Het is namelijk een wandeltocht met een puzzelprijsvraag. Daarbij is er live muziek aanwezig langs de route en kun je achteraf lekker een bord stamppot eten (8 euro per persoon). Je kunt met de tocht starten tussen 11:30 en 12:30, vanuit Heemstra State (Frisiastraat 23) te Oentsjerk (Oenkerk). De tocht is in totaal 10 kilometer en de kosten zijn €5,00 per persoon inclusief consumptie.

Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina. 

6. Mega Kerst Arena Club Quatrebras

Hou je wel van een feestje? Elk jaar organiseert Club Quatrebras in Noordbergum een mega kerstfeest op Tweede Kerstdag. Lekker dansend de kerstdagen afsluiten samen met vrienden, dat is waar het hier om draait. Deze editie zijn er weer gezellige artiesten die jouw avond tot een succes maken. Zo komen onder andere Bizzey, Snelle en de Doelleazen langs. Het feestje vindt plaats tussen 20:00 en 2:00. Kom jij ook? Tickets zijn €17,50 in de voorverkoop en €22,50 aan de deur.

Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina van Club Quatrebras.

7. Karlsson fan it Dak

De heel gewone Erik Erikson woont met zijn heel gewone ouders en heel gewone broer en zus in een heel gewone straat in Stockholm. Maar als op een avond een klein dik mannetje met een propeller op zijn rug Eriks slaapkamer binnenvliegt, is zijn leven ineens niet zo gewoon meer. Niemand wil Erik geloven over zijn nieuwe, vliegende vriend, maar, ook al brengen de streken van Karlsson hem dikwijls in de problemen: Erik heeft de grootste pret. Deze voorstelling is een coproductie van Tryater en de Harmonie en een verhaal van de Zweedse schrijfster Astrid Lindgren. Dus, zin in een leuke voorstelling voor de hele familie? Kom dan op Tweede Kerstdag naar de Harmonie.

Meer informatie is te vinden op de website van de Harmonie. 

Meer evenementen in Friesland voor een leuk dagje uit in
Friesland zien?

Wij wensen iedereen die van Fryslân houdt, een fijne Tweede Kerstdag en een leuk dagje uit in Friesland. Voor nog meer evenementen verwijzen we je graag naar ons artikel ‘kerstmarkten in Friesland’!

Delen:

Reacties