Wat te doen in Friesland op 25 en 26 mei 2019?

0

De dagen, weken en maanden vliegen voorbij! Heb jij al plannen of weet je nog niet wat je gaat doen in Friesland op 25 en 26 mei 2019? Onderstaand vind je in ieder geval weer een aantal leuke uitjes, zodat je genoeg keus hebt!

1.Kom naar de PRIDE in Leeuwarden!
Het belooft aankomende zaterdag weer een groots feest te worden in en rondom de grachten van Leeuwarden! Tijdens de PRIDE Leeuwarden varen er 13 prachtig versierde boten door de grachten, worden er leuke acts opgevoerd en kun je genieten van mooie muziek. Na afloop van de PRIDE start om 20.00 uur een afterparty op het Mata Hariplein. Ben jij aanwezig tijdens dit feest dat in het teken staat van vrijheid en diversiteit?

Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina van PRIDE Leeuwarden.

2. Bezoek het Maaitiidsevenement in Ryptsjerk
Vergeet niet om op 25 en/of 26 mei naar Ryptsjerk te gaan, want daar wordt het Maaitiidsevement georganiseerd! Je kunt in Theetún De Hollen struinen over een heuse kunstmarkt, in het Slachtebosk een foto-expositie bewonderen en op Riedswâld, in de PKN-kerk en in de Lytse Harmonie exposeren diverse kunstenaars. Alle locaties worden onderling verbonden middels een historische dorpskuier. Meer informatie over die route ontvangt u op de Riedswâl.

Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina van het evenement.

3. Vier de lente in Dokkum
Met mooi weer in het verschiet, lijkt het festival Lentekriebels in Dokkum niet in het water te vallen! Op de vertrouwde plek – De Markt – wordt een fantastisch middagprogramma georganiseerd. Zo is er een modeshow, waaraan 13 zaken uit Dokkum deelnemen en een bierproeverij van Halve Maan uit Brugge. Ook zijn er waterfietsen voor de allerkleinsten, een draaimolen, een traptractorrace én de jaarlijks terugkerende lasergame!

Meer informatie is de vinden op de website van In-Dokkum.

4. Boeken kopen in Drachten
De geur van papier, de bladzijden die je om kunt slaan: de charme van een boek vergaat niet zomaar! Ben jij ook zo’n boekenliefhebber? Of ben je wellicht dol op kunst? Kom dan naar de boeken- en kunstmarkt in Drachten. Op 25 mei prijzen diverse boekhandelaren en kunstenaars hun waar aan op het Museumplein.

Meer informatie is te vinden op de website van Meuk is Leuk.

Wat te doen in Friesland in mei?
Wij wensen iedereen die van Friesland houdt, een heel erg fijn weekend en een leuk dagje uit in Friesland! Wil je weten wat te doen in Friesland in de maand mei? Breng dan een bezoekje aan een van onze verkooppunten. In de nieuwste editie vind je namelijk weer onze traditionele uit-agenda!

Delen:

Reacties