Vijf leuke evenementen in Friesland op 13, 14 en 15 januari

0

Iedere donderdag zet de redactie van Friesland Post vijf leuke evenementen in Friesland voor je op een rij! Er is elk weekend namelijk van alles in onze provincie te beleven. Bekijk gauw wat er op 13, 14 en 15 januari allemaal te doen is.

1.Geniet van Amerikaanse popgeschiedenis in Drachten
Motel Westcoast. Het zal een bekende naam zijn onder liefhebbers van de Amerikaanse popmuziek. Met prachtige samenzang weet deze groep, met onder andere Syb van der Ploeg, een prachtige show neer te zetten. Samen met Edward Reekers (Kayak), Brenda Bee en Julian Thomas zingt hij aanstaande vrijdag topnummers van Doobie Brothers, Byrds, Beach Boys, Fleedwood Mac, Crosby Stills Nash en The Eagels.

Kijk voor meer informatie op deze website.

2. Creëer tijdens de workshop handlettering in de Westereen
Heb je altijd al mooi willen schrijven, maar is dat nooit echt gelukt? Dan is de workshop handlettering aanstaande zaterdag zeker iets voor jou. Je mag een quote kiezen die je uiteindelijk kan uitwerken met Oost-Indische inkt. Aan het einde van de workshop heb je een prachtige quote op dik schetspapier die je mee naar huis kan nemen.

Kijk voor meer informatie op deze website.

3. Lekker lachen tijdens een avondje cabaret in Drachten
Zekerheid is iets wat wij allemaal zoveel mogelijk in ons leven willen hebben. In zijn show ‘Onder de Streep’ duikt cabaretier Jasper van Kuijk in onze behoefte naar constante zekerheid. Van Kuijk daagt iedereen uit om niets over de show van aanstaande zaterdag op te zoeken en zich gewoon een keer over te geven aan het onbekende. 

Kijk voor kaarten op deze website.                                                             

4. Doe mee aan de workshop aquarellen in Leeuwarden
Samen met Happy Hands Studio organiseert Keramiekmuseum Princessehof een workshop aquarellen. Waterverf wordt vaak gebruikt op canvas, maar aanstaande zaterdag zal dit anders zijn. Er wordt dan waterverf op keramiek gebruikt. De zachte tinten passen daar namelijk ook erg mooi op. Gedurende de workshop leer je meer over techniek. Daarna mag je aan de slag met je eigen kunstwerk.

Kijk voor meer informatie op deze website.

5. Vier het nieuwe jaar met ‘Ons genoegen’ in Marssum
De eerste weken van 2017 zijn alweer voorbij, maar dat betekent niet dat we het nieuwe jaar niet meer kunnen vieren. Aanstaande zondag geeft muziekvereniging ‘Ons genoegen’ een nieuwjaarsconcert in het dorpshuis Nij Franjum. Met Tollak Ollestad als solist op de mondharmonica, wordt het nieuwe jaar vrolijk ingeluid.

Kijk voor meer informatie op deze website.

Meer evenementen in Friesland voor een leuk dagje uit in Friesland zien?

Wij wensen iedereen die van Fryslân houdt, een heel erg fijn weekend en een leuk dagje uit in Friesland! Wil je meer tips met evenementen in Friesland, hou dan ons blad in de gaten. Daarin zetten we elke maand een groot aantal leuke activiteiten op een rij.

Delen:

Reacties