Vijf leuke evenementen in Friesland op 23, 24 en 25 september

0

Iedere donderdag zet de redactie van de Friesland Post vijf leuke evenementen in Friesland voor je op een rij! Er is elk weekend namelijk van alles in onze provincie te beleven. Bekijk gauw wat er op 23, 24 en 25 september allemaal te doen is.

1. Geniet van prachtige praalwagens in Drogeham
Op 23 september wordt in Drogeham voor de 47e keer de gondelvaart op wielen gehouden. Je kunt hier genieten van een grote parade gevuld met prachtige gondels, straattheater en muziek. Er is geen vast thema voor de 47e editie van de gondelvaart, waardoor de inwoners van Drogeham hun creativiteit de vrije loop kunnen laten gaan. De inwoners van het dorp gaan met elkaar de strijd aan voor de vakjury- en publieksprijs. Vorig jaar won Om ‘e Dyk beide prijzen. Benieuwd wie er dit jaar met de prijzen vandoor gaan? Bezoek het spektakel zelf en stem op je favoriet!

Kijk voor meer informatie op deze website.

2. De bus in met Folkert
Folkert Wesselink, een jonge theatermaker in opkomst, maakt theater nét iets anders. Op 24 september vindt zijn voorstelling dan ook niet plaats in een theater, maar in een bus! Op deze manier ben je meer verbonden met deze vernieuwende theatermaker. Terwijl de bus rond het Tjeukemeer rijdt, zal Folkert je vermaken met zijn combinatie van cabaret en theater. Deze nieuwe wijze van theater wil je niet missen.

Kijk voor meer informatie op deze website.

3. Beleef het verleden op het Flaeijelfeest
Op 24 september vindt het Flaeijelfeest plaats. Het plattelandsevenement in Oude- en Nieuwehorne begint           ’s ochtends met een heuse boerenoptocht. Daarna verplaatst het evenement zich naar landgoed de Horne in Nieuwehorne. Hier staat een openluchtmuseum met vele bezienswaardigheden voor je klaar. Het vroegere plattelandsleven tonen, dat is waar het bij het Flaeijelfeest om gaat. Enthousiast? Huur dan ouderwetse kleding en ondervind het Flaeijelfeest zelf!

Kijk voor meer informatie op deze website.

4. Vind liefde tijdens de Romantische Roes
Op 25 september vindt het najaarsconcert de Romantische Roes plaats in St. Jacobiparochie. Tijdens deze voorstelling worden er drie muziekstukken uit de Romantische Periode, die van 1815 tot 1910 duurde, ten gehore gebracht. Eén van de drie muziekstukken, het pianoconcert van Edvard Grieg, wordt uitgevoerd door Florian Verweij. Verweij ontving in 2015 de Classic Young Masters Award, een award voor veelbelovende jonge musici. Geloof je in liefde op het eerste gezicht? Dan is de Romantische Roes zeker het kijken waard.

Kijk voor meer informatie op deze website.

5. Swing mee tijdens Friejam
De seizoensopening van Friejam wordt een groots feest! Op 25 september treedt Big Band Friesland op in de Neushoorn te Leeuwarden. Big Band Friesland is de bekendste bigband van onze provincie. Samen met special guest Ronald Snijders, één van Nederlands beste fluitisten, gaan ze er een swingende avond van te maken. Beleef het speelplezier van de vele muzikanten en swing mee met de vele nummers.

Kijk voor meer informatie op deze website.

Meer evenementen in Friesland voor een leuk dagje uit in Friesland zien?

Wij wensen iedereen die van Fryslân houdt, een heel erg fijn weekend en een leuk dagje uit in Friesland! Wil je meer tips met evenementen in Friesland, hou dan ons blad in de gaten. Daarin zetten we elke maand een groot aantal leuke activiteiten op een rij.

 

 

 

 

Delen:

Reacties