Vijf leuke evenementen in Friesland op 16, 17 en 18 september

0

Iedere donderdag zet de redactie van de Friesland Post vijf leuke evenementen in Friesland voor je op een rij! Er is elk weekend namelijk van alles in onze provincie te beleven. Bekijk gauw wat er op 16, 17 en 18 september allemaal te doen is.

1. Maak kennis met de oude handwerktechnieken in Buitenpost
Op vrijdag 16 september wordt voor de tweede keer de handwerkmarkt georganiseerd. Op deze markt staan kramen met een divers aanbod in koopwaren, zoals brei- en haakbenodigdheden, borduurmaterialen en eigengemaakte creaties. Verder zijn op de markt beoefenaars van oude handwerkambachten te bewonderen, die technieken zoals goudborduren en naaldschilderen laten zien. Ben je een echte handwerkfanaat? Dan mag je deze markt zeker niet missen!

Meer informatie over de handwerkmarkt vind je op
deze Facebookpagina.

2. Herleef de tijd van Grutte Pier in Kimswerd
De befaamde Friese voorvechter van de vrijheid, Grutte Pier, herrijst op zaterdag 17 september in een boeiend theaterspel over het leven en de missie van de legendarische strijder. Het Friestalige schouwspel wordt voorgedragen in een weiland in Kimswerd. Door de imponerende omgeving, rijkelijk gevuld met strijdkreten, boomstammen en Friese paarden, zit je aan je stoel gekluisterd tijdens deze voorstelling.

Meer informatie over Grutte Pier vind je op deze website.

3. Ervaar de passie voor pompoenen met je (klein)kind in Oldeberkoop
Kaasboerderij de Stelp pakt dit jaar uit met een nieuwe versie van het Pompoenenweekend, speciaal gericht op kinderen. Op zaterdag 17 september vind je midden op het veld een kinderboerderij met vele aaibare dieren. Kinderen kunnen tevens geschminkt worden, paardrijden of potten bakken. Op het veld staan bovendien vele standhouders met eigen creaties of streekproducten. Toe aan een kleine pauze? Op een groot overdekt terras kan je de drukte ontlopen en genieten van een kop koffie of een bakje pompoensoep.

Meer informatie over het Pompoenenweekend vind je op deze website.

4. Verken de Kraenlânnen in Nij Beets
Openluchtmuseum it Damshûs organiseert op zondag 18 september een vaartocht door het Polderhoofdkanaal naar het Polderhûs in De Veenhoop. Hier wordt onder begeleiding van een gids een wandeltocht gelopen door natuurgebied de Kraenlânnen. De bezoeker heeft voorafgaand aan de vaartocht tijd om in het openluchtmuseum te kijken.

Meer informatie over de Kraenlânnen vind je op deze website.

5. Beproef Harlingen in de AmuseTour
Restaurantliefhebbers opgelet! Op zondag 18 september vindt de Amusetour plaats in Harlingen. Tijdens deze tourtocht ontdek je enkele restaurants in Harlingen. Elk desbetreffend restaurant maakt een eigen aperitiefje, gevolgd door een fijne wijn. Ieder restaurant probeert haar eigen stijl, en dus haar eigen gerechten, naar voren te brengen. De Amusetour is een beleving waarbij deelnemers elkaars ervaringen delen. Onder het genot van een drankje, natuurlijk.

Meer informatie over de AmuseTour vind je op deze Facebookpagina.

Meer evenementen in Friesland voor een leuk dagje uit in Friesland zien?

Wij wensen iedereen die van Fryslân houdt, een heel erg fijn weekend en een leuk dagje uit in Friesland! Wil je meer tips met evenementen in Friesland, hou dan ons blad in de gaten. Daarin zetten we elke maand een groot aantal leuke activiteiten op een rij.

Delen:

Reacties