Win kaarten voor de voorstelling van Ragus!

0

De Ierse theaterproductie Ragus komt op 5 en 6 oktober naar Friesland. De cast zal een enerverende show verzorgen waarbij de roffelende ritmes van bespijkerde schoenen en opzwepende volksmuziek de basis vormen.

Ragús betekent in het Gaelic, de oorspronkelijke taal van de Ieren, zoveel als passie, verlangen en vurigheid. Een toepasselijke naam voor de groep die vol passie de Ierse tradities eert middels muziek en dans. Dit jaar beloven de optredens van Ragus nog spectaculairder te worden. O’Murchu, muzikaal leider van de groep, heeft namelijk een nieuwe dimensie toegevoegd aan de muziek van Ragus.

Ragus in een nieuw jasje
Speciaal voor de Nederlandse tournee is de groep uitgebreid met een drietal blazers. ‘Iets totaal nieuws voor de wereld van de Ierse traditionele muziek’, aldus O’Murchu. ‘De combinatie van Uilleann pipes, accordeon, trombone, klarinet en saxofoon werkt daarentegen echt fantastisch.’

Met de intrede van de blazers is er binnen Ragus op dit moment sprake van een ongewone combinatie van jazz en traditionele Ierse volksmuziek. Het blazerstrio staat onder leiding van de Matt Berrill uit Galway. O’Murchu: ‘Met de komst van zijn trio heeft de muziek van Ragus dezelfde energie gekregen als een rockconcert.’’

Winactie!

Helaas, kun je niet meer deelnemen aan onderstaande winactie. Houd onze website in de gaten voor meer winacties. 

Op 5 oktober komt Ragus naar Heerenveen en op 6 oktober komt Ragus naar Leeuwarden. Wij mogen vrijkaarten weggegeven voor beide voorstellingen! Wil jij kans maken op vrijkaarten voor een van de beide optredens? Stuur dan voor maandag 26 september een e-mail naar redactie@frieslandpost.nl of reageer onder het bericht op onze Facebookpagina (dit bericht wordt geplaatst op 17 september a.s.). Graag hierbij aangeven naar welke locatie je voorkeur uitgaat.

Meer informatie over Ragus vind je op deze website.  

 

Delen:

Reacties