Vijf leuke evenementen in Friesland op 25 en 26 juni

0

Iedere vrijdag zet de redactie van de Friesland Post vijf leuke evenementen in Friesland voor je op een rij! Er is elk weekend namelijk van alles in onze provincie te beleven. Bekijk gauw wat er op 25 en 26 juni allemaal te doen is.

1. Ga smartlappen meezingen in Sneek
Zaterdagmiddag kun je van 14.00 tot 18.00 uur in Sneek genieten van vele smartlappen, die vol overgave gebracht zullen worden. Het Sneker smartlappenfestival Sneek met ’n Snik wordt opnieuw gehouden aan de Marktstraat en heeft een aantal mooie artiesten op het affiche staan. Zo zijn er optredens van de Mokumse Kel, De Hofkesjongers en het bekende Rembrandt Duo uit Amsterdam.

Meer informatie over dit evenement vind je hier.

2. Pak de laatste bomvolle dag van de Heamieldagen in Bolsward mee
Op zaterdag worden de Heamieldagen van 2016 in Bolsward afgesloten. Het programma op deze laatste dag van het, inmiddels zeer geliefde, evenement is bomvol. Om 08.00 uur wordt er afgetrapt met de kindervrijmarkt en uiteindelijk wordt er rond middennacht afgesloten met een knallende vuurwerkshow. Niet alleen het Julianapark staat op zijn kop, maar heel Bolsward zal in feeststemming verkeren. Dat wil je toch niet missen?

Meer informatie over dit evenement vind je hier.

3. Bewonder talloze kunstwerken in Woudsend
Op zowel zaterdag als zondag kun je dit weekend als kunstliefhebber je hart ophalen in Woudsend. In een leegstaand kantoorpand wordt namelijk het evenement Kunst aan de Ee georganiseerd. Van 11.00 uur ’s ochtends tot 17.00 uur ’s middags kunnen bezoekers kunstwerken van talloze zeer bijzondere kunstenaars bewonderen. Enkele namen, die exposeren zijn Adriaan Brand, Frans van Straaten en Josee Bastiaenen.

Meer informatie over dit evenement vind je hier.

4. Fiets met het hele gezin door het Drents Friese Wold
Het is alweer de 41ste keer dat de route voor de jaarlijkse Fietstocht voor het hele gezin is uitgezet. De route loopt dwars door de zandverstuiving De Kale Duinen en het Drents Friese Wold. Het startpunt van de fietstocht is bij eetcafé ’t Anker in Elsloo en de route is ongeveer 35 kilometer lang. Onderweg kan er uiteraard wat gegeten worden en iedere fietser krijgt een bewijs van deelname na afloop. Ja, ook de jonge fietsers!

Meer informatie over dit evenement vind je hier.

5. Geniet van een spektakel met Friese paarden in Wolvega
Op zondag kun je van 14.00 uur tot 16.00 uur in Wolvega genieten van een echt paardenspektakel! Het Fries Paarden Ballet Wolvega organiseert dan een spetterende showmiddag op Manege de Caprilli. De vereniging zal diverse shows opvoeren en er zal ook een mendemonstratie worden gegeven. Deze middag is niet enkel leuk voor jong en oud, maar ook toegankelijk voor mensen zonder paardenkennis.

Meer informatie over dit evenement vind je hier.

Meer evenementen in Friesland voor een leuk dagje uit in Friesland zien?

Wij wensen iedereen die van Fryslân houdt, een heel erg fijn weekend en een leuk dagje uit in Friesland! Wil je meer tips met evenementen in Friesland, hou dan ons blad in de gaten. Daarin zetten we elke maand een groot aantal leuke activiteiten op een rij.

Delen:

Reacties