Vijf leuke evenementen in Friesland op 11, 12 en 13 november

0

Iedere donderdag zet de redactie van Friesland Post vijf leuke evenementen in Friesland voor je op een rij! Er is elk weekend namelijk van alles in onze provincie te beleven. Bekijk gauw wat er op 11, 12 en 13 november allemaal te doen is.

1. Bekijk de voorstelling BINT
BINT is een toneelversie van de gelijknamige roman van Ferdinand Borderwijk. De Bree is een leraar die een weggepeste collega van klas 4d, ook wel de Hel genoemd, mag vervangen. De Bree wordt tijdens zijn functioneren ondersteund door directeur Bint, een man van discipline. Totdat er iets gebeurt dat niemand aan zag komen. Is directeur Bint echt een man van staal? In de toneelvoorstelling komt een tijdloos verhaal naar voren over de vraag wat we het liefst willen: discipline of chaos. BINT is op vrijdag 11 november te zien in Theater Sneek.

Meer informatie vind je op deze website.

2. Winkel in de Blokhuispoort
Op zaterdag 12 november wordt de 16e editie van Holy Stitch gehouden. Holy Stitch is een Do It Yourself & Hipness markt op het binnenplein van de Blokhuispoort. Spierwitte tentdakjes versieren het gehele plein en zorgen voor een knusse sfeer. Vele standhouders verwelkomen je op dit evenement met allerlei modieuze artikelen, zoals hippe sieraden en trendy woonaccessoires. Naast het aanbod van diverse producten, kun je ook je handen uit de mouwen steken tijdens één van de veelzijdige workshops. Uitgeput na een intensief dagje shoppen? Rust dan lekker uit in Café de Bak met een kopje warme chocolademelk of een rijkelijk belegd broodje.

3. Spot ganzen in Nationaal Landschap Zuidwest Fryslân
Ieder jaar overwinteren er ongeveer twee miljoen ganzen in Zuidwest Fryslân. Deze regio is een heus vogelparadijs met haar vele uitgestrekte graslanden en maisvelden. Dit jaargetijde is dan ook prachtig om door het landschap te fietsen en vele ganzen te spotten. Samen met ganzenkenner en natuurfotograaf maak je op 12 november een fietstocht van ongeveer vijftien kilometer langs de beste ganzenplekjes. Tijdens de fietstocht krijg je veel informatie over het ganzenleven te horen.

Meer informatie vind je op deze website.
Op deze website kun je je aanmelden voor de fietstocht.

4. Geniet van het Leeuwarden Kamerkoor
Onder de titel ‘Ik hab dy liaef mey al myn hirt..’ geeft het Leeuwarder Kamerkoor 3 concerten in Friesland. Centraal staan de werken van Jaques Vredeman, een Vlaming die in de 17e eeuw in Leeuwarden ging wonen en een muzikaal oeuvre achterliet. Het koor, in 1981 opgericht, heeft zich in de voorbijgaande jaren ontwikkeld tot een hecht koorgezelschap. Vredeman is de eerste componist van wie bekend is muziek op Friese teksten te schrijven. Geniet op zaterdag 12 en zondag 13 november van het gezang van het Leeuwarder Kamerkoor in Leeuwarden, Boazum of Workum.

Meer informatie vind je op deze website.

5. Luister naar jong talent in Drachten
Enkele veelbelovende muzikanten houden een concert naar aanleiding van de prijs die ze wonnen op het Prinses Christiana Concours Noord in 2016. De winnaars spelen zowel solo als in duo’s op de viool of piano. Op zondag 13 december heb je de kans deze veelbelovende jonge musici te beluisteren in het Karmelklooster te Drachten.

Meer informatie vind je op deze website.

Meer evenementen in Friesland voor een leuk dagje uit in Friesland zien?

Wij wensen iedereen die van Fryslân houdt, een heel erg fijn weekend en een leuk dagje uit in Friesland! Wil je meer tips met evenementen in Friesland, hou dan ons blad in de gaten. Daarin zetten we elke maand een groot aantal leuke activiteiten op een rij.

Delen:

Reacties