Waardevolle post

0

Het Ir. D.F. Woudagemaal in Lemmer is vanaf nu per post te verzenden. Het grootste werkende stoomgemaal ter wereld is namelijk afgedrukt op een postzegel. Ook andere Nederlandse UNESCO werelderfgoed locaties staan op een plakker.

Waardevolle postNegen van de tien Nederlandse werelderfgoederen zijn afgebeeld. De tiende, de Van Nellefabriek in Rotterdam die in juni dit jaar als UNESCO werelderfgoed is erkend, heeft alleen plaats in het bijbehorende prestigeboekje.

De fraaie set postzegels is ontwikkeld door PostNL, in samenwerking met Stichting Werelderfgoed.nl en de Rijksdienst. PostNL vindt het belangrijk om postzegels met een culturele betekenis uit te geven. Want locaties van Werelderfgoederen behoren tot de monumenten die generaties lang deze betekenis levend houden.

De postzegels zijn te koop bij de balie van het Woudagemaal en bij alle Bruna-winkels. Ook zijn ze online verkrijgbaar via post.nl/collectclub. De postzegels zijn bedoeld voor post tot 20 gram met Nederlandse bestemmingen.

Delen:

Reacties