Wat te doen in Friesland op 13, 14 en 15 oktober?

0

Iedere week zet de redactie van Friesland Post vijf leuke evenementen in Friesland voor je op een rij! Er is elk weekend namelijk van alles in onze provincie te beleven. Wat te doen in Friesland op 13, 14 en 15 oktober? Je leest het onderstaand!

1. Schuif aan bij het theater-diner in Leeuwarden
Vrijdag 13 oktober is er weer een aanschuif-theater-diner in Eetcafé Spinoza! Tijdens deze Maffia avond bent je te gast in de illegale pop-up nachtclub van gastvrouw miss Ruby Rougeé. Je mag  (voor even) lid worden van ‘de familie’, maar lid wordt je niet zomaar!  Je begint onderaan de ladder en door opdrachten uit te voeren klim je langzaam aan omhoog. Gedurende dit drie uur durende theater-diner kun je genieten van een heerlijk 3-gangen menu!

Meer informatie is te vinden op de website van Eetcafé Spinoza.

2. Beweeg mee in Moddergat
Heb je zin om, alleen of samen met je kind(eren), in de natuur te bewegen? Doe dan mee aan de bootcamp-sessie in Moddergat! Bootcamp is in de basis een training zonder apparaten, hulpmiddelen of materialen. Je maakt gebruik van elementen die de natuur (denk aan hoogteverschillen en schelpenpaden) en de omgeving (denk aan bankjes, traptreden) je bieden!

Dus heb jij zin om tot het uiterste te gaan op een unieke locatie in Fryslân? Kom dan op 14 oktober naar Moddergat!

Meer informatie is te vinden op de website van de Garnalefabryk.

3. Deelnemen aan de Kabouterweek
Dit jaar vindt de Kabouterweek weer plaats van 14 tot en met 29 oktober. Tijdens deze ‘week’ kun je samen met je (klein)kinderen deelnemen aan een aantal leuke activiteiten. Zo kun je in het buitencentrum Drents- Friese Wold de tentoonstelling ‘Grenzeloos Wold’ zien. Daarnaast kun je samen het kabouterpad afspeuren, meedoen aan bospicknick en het worteltrekken.

Meer informatie is te vinden op de website van de Kabouterweek.

4. Reis terug naar vroegmiddeleeuws Wijnaldum
Willen je (klein)kinderen weten hoe mensen leefden in de vroege middeleeuwen? Kom dan aanstaande zaterdag naar Wijnaldum. Hier wordt het centrum omgetoverd tot een vroegmiddeleeuws plein. Je kunt zien hoe mensen in die tijd leefden en werkten en je kunt deelnemen aan diverse activiteiten. Zo kunnen kinderen deelnemen aan een workshop ‘zwaardvechten’, proeven van oude recepten en alles leren over handwerken. 

Meer informatie is te vinden op de website van Wijnaldum.

5. Bezoek de Kinderboekendag in Terherne
Op zondag 15 oktober zal de Kinderboekendag plaatsvinden.De 17e editie van de Kinderboekendag Terherne staat geheel in het teken van Gruwelijk Eng! Hiermee sluit het thema aan op het landelijke thema van de Kinderboekenweek.

Op verschillende locaties in het dorp worden activiteiten georganiseerd rondom het spannende thema. Zo kun je een spannende voorstelling bijwonen, genieten van muziek, maar ook boeken kopen. Daarnaast worden er verschillende kleine voorstellingen (voorlees- en theater) georganiseerd.

Meer informatie is te vinden op de website van de Kinderboekendag Terherne.

Wat te doen in Friesland in oktober?

Wij wensen iedereen die van Friesland houdt, een heel erg fijn weekend en een leuk dagje uit in Friesland! Wil je weten wat te doen in Friesland in oktober? Breng dan vanaf 28 september een bezoekje aan een van onze verkooppunten. In de oktober editie van Friesland Post zetten wij weer een groot aantal leuke activiteiten op een rij.

Delen:

Reacties