Wat te doen in Friesland op Bevrijdingsdag en 6 mei 2018?

0

Zoals je van ons gewend bent, staan hier weer vijf mooie uitjes voor je klaar! Dit keer lichten we niet alleen het weekend uit, maar ook  enkele festiviteiten in Friesland op Bevrijdingsdag. Wat te doen in Friesland dit weekend? Je leest het onderstaand!

1. ‘Onderweg’ in Leeuwarden

Leeuwarden wordt zaterdag omgetoverd tot een waar Bevrijdingsfestival. Zo zijn er vanaf 14.00 uur allerlei optredens van verschillende muzikale mensen uit de azc’s in Friesland. Op het programma staan muziekoptredens van artiesten uit heel de wereld, theatermakers, filmmakers, rappers en rebellen, kunstenaars en nieuwkomers uit heel Friesland die hun verhaal met je delen.

Meer informatie vind je op de website van Bevrijdingsfestival Fryslân.

2. Elfmeren fietstocht in Sneek

Met verschillende afstanden (50 km, 100 km en 150 km) wordt de Elfmeren fietstocht ongetwijfeld een succes. De 50 km is ook dit jaar weer beschikbaar voor e-bikers. Iedere afstand heeft zijn eigen route. Zo gaat de 50 km langs het Sneekermeer naar Terherne en Joure, om vervolgens via Langweer bij Sneek te komen. De 100 km gaat vanuit Sneek via Hommerts, Spannenburg en sluit in Balk aan op de 150 kilometer. De langste afstand, 150 kilometer, gaat langs het Sneekermeer naar Joure, Delfstrahuizen, Lemmer, Balk, Warns, Workum, Oudega (SWF), Gaastmeer en weer terug naar Sneek.

Meer informatie vind je op de website van Elfmerentocht.

3. Boduurlint voor de vrede in Leeuwarden

In de 18e eeuw was Leeuwarden de woonplaats voor Maria Louise van Hessel Kassel, de stammoeder van ons huidige vorstenhuis. Haar passie voor borduren liet ze zien door een lintje ‘van de vrede’ op te sturen naar haar vriendin Henriette van Nassau-Zuylestein. Hoe dat lintje er heeft uitgezien, weet men niet, maar in 2017 is de organisatie van Borduurlint voor de vrede bezig geweest met het opnieuw borduren van een enorm lint. Je vindt het borduurlint dit weekend bij Museum Pakhuis Koophandel.

Meer informatie vind je op de website van Museum Pakhuis Koophandel.

4. Vijf Mei concert in Beetsterzwaag

Het klassieke Vijf Mei concert door de professionele musici van het Leo Smit Ensemble: Marcel Worms (piano), Eleonore Pameijer (fluit), en Irene Maessen (sopraan). Zij brengen een programma rond het thema “Verzet” met klassieke muziek, die geschreven werd in of rondom de Tweede Wereldoorlog, door componisten, die op één of andere wijze door de oorlog zijn getroffen. Dit concert vindt zaterdag aan het einde van de middag plaats.

Meer informatie vind je op de website van Cultbee.

5. Flower Power Markt in Drachten

Op de markt kun je zondag heerlijk sneupen, inspiratie opdoen en shoppen! Zo vind je er van alles: trendy handgemaakte producten, kleurrijke designer en alternatieve kleding, eigenzinnige sieraden, kinderkleding en accessoires, natuurlijke verzorgingsproducten, (vintage) woonaccessoires en andere hippe duurzame goodies. Je kunt ook genieten van een massage, een kaartenconsult nemen of je laten informeren over duurzame energie.

Meer informatie vind je op de website van Flower Power Markt.

Wil je op de hoogte blijven van wat te doen in Friesland tijdens Bevrijdingsdag of andere speciale dagen en weekenden? Houd onze website dan in de gaten!

Delen:

Reacties