Wat te doen in Friesland op 11, 12 en 13 mei 2018?

0

Iedere week zet de redactie van Friesland Post een aantal leuke evenementen in Friesland voor je op een rij! Wat te doen in Friesland op 11, 12 en 13 mei 2018?

1. Kermis in Lemmer

Deze week vindt de kermis plaats in Lemmer. Tot en met zondag kun je met je (klein)kinderen lekker genieten van alle attracties die er staan. Het wordt mooi weer, dus prima vertoeven in de frisse buitenlucht!

Meer informatie vind je op de website van VVV De Friese Meren.

2. At the Watergate in Sneek

Sneek swingt! En niet alleen tijdens de Sneekweek of na de nodige lokale berenburgjes. Sneek is tijdens het Hemelvaartweekend van 2018 namelijk de muzikaalste stad van Europa, of misschien zelfs de wereld. Dan geven zevenduizend jonge musici uit heel Europa een kleine duizend concerten op zo’n vijftig verschillende podia. Je geniet tot en met vrijdag van de muziek.

Meer informatie vind je op de website van At The Watergate.

3. 300 jaar vrijmetselarij in Leeuwarden

Het was stadhouder Willem IV, en zijn gevolg, die in 1734 na zijn huwelijk in Engeland het vrijmetselaarsgedachtengoed naar Nederland en Friesland bracht. De activiteiten vonden plaats in het Stadhouderlijk Hof te Leeuwarden. Vandaar uit migreerde het naar Den Haag. In een uitgebreide visuele tijdlijn wordt de samenhang van de vrijmetselarij met de ontwikkelingen van de laatste drie eeuwen in Nederland en Europa duidelijk.

Meer informatie vind je op de website van ’t Andere Museum.

4. De Molendagen en de Expositie van Sven in de Himpenserpoldermole (nabij Leeuwarden/Wergea)

In de Himpenserpoldermole is zaterdag en zondag een mini expositie te zien van de 5-jarige Sven Leon van der Meulen. Sven is 1 van de 20 winnaars van het Brug-Brége-Bridge project LF 2018 van de Friese Milieu Federatie. De opening van dit gebeuren was 14 april in Warten bij de brug. Onder 80 bruggen in Friesland komen dit vaarseizoen de kunstdoeken van de 20 winnaars te hangen.

Meer informatie vind je op de website van de Nationale Molendag.

5. Expositie ‘Down to Earth’ in Gorredijk

De verering van Moeder Aarde werd al in de prehistorie gevierd en zou de mensheid vooral nu veel goed kunnen doen! Vruchtbaarheidsbeeldjes en grottekeningen over de jacht zijn de eerste vondsten van de mensheid welke zijn achter gelaten in de natuur. In de tentoonstelling “DOWN TO EARTH” komen ze veelvuldig voor. Deze vormen dan ook de rode draad in het werk.

Meer informatie vind je op de website van Museum Opsterlân.

Wat te doen in Friesland in mei?

Wij wensen iedereen die van Friesland houdt, een heel erg fijn weekend en een leuk dagje uit in Friesland! Wil je weten wat te doen in Friesland in mei? Breng dan een bezoekje aan een van onze verkooppunten. In de mei editie van Friesland Post zetten wij weer een groot aantal leuke activiteiten op een rij.

Delen:

Reacties