Wat te doen in Friesland op 27, 28 en 29 april 2018?

0

Iedere week zet de redactie van Friesland Post een aantal leuke evenementen in Friesland voor je op een rij! Wat te doen in Friesland op 27, 28 en 29 april 2018?

1. Koningsdag vieren in Friesland

Koningsdag kun je overal vieren! Maar wij hebben een lijstje samengesteld van activiteiten, naast de vrijmarkt, in Friesland die je wellicht leuk vindt. Je vindt het lijstje op onze website.

2. Voorjaarsfair Groei en Bloei in Jelsum

Beleef het voorjaar bij de Dekema State tijdens de voorjaarsfair. Van 10.00 tot 17.00 uur gaan de hekken van de Dekema State open voor de voorjaarsfair met als thema: Dekema State in ’t groen. De lente is begonnen en met meer dan 50 tuin- en brocantekramen en verschillende activiteiten belooft het een gezellige dag te worden op het prachtige terrein van de Dekema State. De toegang is gratis.

Meer informatie vind je op de website van Dekema State.

3. Artistieke duizendpoot bij de Noord-Friese Winkeltjesroute in Oosternijkerk

In deze plattelandsroute zijn de meest bijzondere winkeltjes van de streek opgenomen. Het betreft ateliers en winkeltjes met een gezellige sfeer, waar je ook nog persoonlijk geholpen wordt. Artistieke duizendpoot Neanke Akkermans laat de bezoeker graag kennismaken met diverse takken van beeldende kunst. Als afgestudeerde aan de Kunstacademie vertelt Neanke gepassioneerd over keramiek, olieverfschilderijen, speksteen beeldhouwen en mozaïek. Hoe maak je van gietklei een heel servies? Neanke kan het zaterdag feilloos uitleggen.

Meer informatie vind je op de website van Noord-Friese Winkeltjesroute.

4. Expositie Duitse stoomlocomotieven in Sneek

142 Jaar lang overheersten stoomlocomotieven op het Duitse spoornet. Bijna honderd ‘Baureien’ en vele varianten werden gebouwd. Het Nationaal Modelspoor Museum heeft een schitterende expositie op schaal samengesteld. Van de eerste locomotief, ‘Der Adler’ (1935), de robuuste Saxonia en de locs van de ‘Länderbahnen, tot de laatste dienstrit met stoom in 1977. Bij de unieke modellen wordt de Duitse stoomgeschiedenis getoond aan de hand van een korte film. De expositie bekijk je zaterdag.

Meer informatie vind je op de website van Friesland.nl.

5. Weven is leuk! in Kubaard

Sjoukje Volbeda is in 2009 begonnen met weven en apetrots dat ze nu exposeert. In ‘Weven is Leuk!’ laat Sjoukje haar fascinatie spreken voor het scheppen uit het niets, uit slechts een paar draadjes is een mooi product van hoge kwaliteit te maken. Stuk voor stuk zijn het unieke ontwerpen van natuurlijke materialen. Het ambacht van het weven kun je op de expositie in werking zien, want er staat een levensgroot getouw in de galerie. Hiermee wordt ook actief geweven, zodat je alle fasen van het proces kunt zien. Er is ook een kleiner bandweefgetouw waarop je zondag zelf aan de slag kunt!

Meer informatie vind je op de website van Moglas.

Wat te doen in Friesland in april?

Wij wensen iedereen die van Friesland houdt, een heel erg fijn weekend en een leuk dagje uit in Friesland! Wil je weten wat te doen in Friesland in april? Breng dan een bezoekje aan een van onze verkooppunten. In de april editie van Friesland Post zetten wij weer een groot aantal leuke activiteiten op een rij.

Delen:

Reacties