Wat te doen in Friesland op 1, 2 en 3 juni 2018?

0

Iedere week zet de redactie van Friesland Post een aantal leuke evenementen in Friesland voor je op een rij! Wat te doen in Friesland op 1, 2 en 3 juni 2018?

1. Oranjewoud festival in Heerenveen

Het Oranjewoud festival vindt dit jaar plaats van 1 t/m 10 juni 2018. Lekker eten, goede muziek en een fijne sfeer zijn de perfecte ingrediënten voor een heerlijke dag ontspannen. Oranjewoud Festival is genieten van het krieken van de dag tot in de late uurtjes, van optredens door topmusici uit binnen- en buitenland op bijzondere en verrassende locaties. Laat je leiden door inspirerende thema’s als Kroniek van een digitaal tijdperk en BACH Inc. Geniet van de beste musici uit Nederland en België in Dutch Delight of stap in de feeërieke wereld van de Nacht van het Park.

Meer informatie vind je op de website van het Oranjewoud Festival.

2. Brocante en landelijke túnfair in Ryptsjerk

De georganiseerde fair op 2 juni zal in het teken staan van brocante en landelijke tuin- en woondecoratie, zoals serviesgoed, brocante kleding en modeaccessoires en tuinplanten. Je vindt de stands verspreid door de gehele tuin die dan op zijn mooist is. De túnfair vindt op zaterdag plaats.

Meer informatie vind je op de website van De Vertakking.

3. Een Jammerlijck Klaachlied in Workum

Op een dag in 1574 kwam schipper Hendrik Spruyt met zijn vrouw Trijntje Jans in hun thuishaven Workum aan. Ze waren doopsgezinden: volgelingen van Menno Simons. Caspar de Robles, stadhouder van Friesland in dienst van de koning van Spanje, had het op deze kleine, verboden gemeenschap gemunt. Ten eerste vanwege hun ketterse geloof maar niet minder vanwege hun geld dat nodig was voor de aanleg van dijken. Spruyt werd op het marktplein letterlijk en figuurlijk uitgekleed, vastgebonden in een oude schuit die in brand werd gestoken, en naar zee gedreven. De voorstelling neemt je mee naar ruim vijfhonderd jaar geleden. Je kunt de voorstelling op vrijdag- en zaterdagavond aanschouwen.

Meer informatie vind je op de website van Under de Toer.

4. Frysk Kampioenskip Skoulûken in Earnewâld

Skoulûke (schouwtrekken) is een variant op het bekende touwtrekken. Er wordt gestreden in tweetallen. Eén teamlid roeit in een open roeischouw, terwijl het andere teamlid op een plateau op de achtersteven staat om het touw en de tegenstander in bedwang te houden. Je aanschouwt deze spannende wedstrijd op zondagmiddag rond twee uur.

Meer informatie vind je op de website van Toeristenbureau Earnewâld.

5. Hooked festival in Workum

Het lijkt wel festivals te regenen in deze periode, maar zolang de zon hard zijn best doet, hoor je ons niet klagen! Het Hooked festival in Workum vindt het hele weekend (vrijdag t/m zondag) plaats. Hooked brengt je een heel weekend vol kitesurfen, windsurfen, klimmen, BMX’en, skate, pumptrack, big airbag, sup, slacklinen, beachvolley en meer! Lekker eten, drankje erbij. En dat op het strand van Workum.

Meer informatie vind je op de website van Hooked.

Wat te doen in Friesland in juni?

Wij wensen iedereen die van Friesland houdt, een heel erg fijn weekend en een leuk dagje uit in Friesland! Wil je weten wat te doen in Friesland in juni? Breng dan een bezoekje aan een van onze verkooppunten. In de juni-editie van Friesland Post zetten wij weer een groot aantal leuke activiteiten op een rij.

Delen:

Reacties