Wat te doen in Friesland op 25, 26 en 27 mei 2018?

0

Iedere week zet de redactie van Friesland Post een aantal leuke evenementen in Friesland voor je op een rij! Wat te doen in Friesland op 25, 26 en 27 mei 2018?

1. Het Fries Straatfestival in Leeuwarden

Lach, geniet en bewonder! Op zaterdag en zondag trakteert het Fries Straat Festival weer op prachtige nationale en internationale straattheatervoorstellingen en swingende muziek. Laat je ontroeren door die ene intieme voorstelling, test je lachspieren bij die hilarische straattheateract, verwonder je over acrobatische trucs en dans de sterren van de hemel bij de verschillende muzikale optredens. Het gratis Fries StraatFestival is hét weekend genieten in Leeuwarden.

Meer informatie vind je op de website van Friesland.

2. Week van het Weven

In het kader van ‘De Week van het Weven’ wordt in de noordelijke provincies (waaronder Friesland) een atelierroute georganiseerd. Van galeries tot huiskamerateliers, van 2D tot 3D en van gebruikstoepassingen tot beeldend weefwerk: je kunt het allemaal tegenkomen. De deelnemers zijn niet te missen, dankzij een manshoog weefraam dat iedere deelnemer bij hun atelier/locatie plaatst.

De route met toelichting vind je hier! 

3. Lentemarkt in Oudehaske

De Stichting Bake for Life bouwt bakkerijen in de Afrikaanse landen Oeganda en Kenia. Gehandicapten, wezen, kindsoldaten, alleenstaande moeders en jonge schoolverlaters werken hier en leren het bakkersvak. Hierdoor krijgen deze mensen een eerlijk bestaan en verdienen ze een salaris waarmee ze in hun eigen levensonderhoud kunnen voorzien. Onder meer het standgeld en de terrasopbrengsten van de lentemarkt in Oudehaske (27 mei 2018) komen ten goede aan de projecten van de stichting.

Meer informatie vind je op website van de Stichting Bake for Life en de Facebookpagina van de Lentemarkt.

4. De 4 Mijl van Sneek

Dit hardloopevenement gaat zondagmiddag door het bruisende centrum van Sneek en is gecombineerd met veel muziek. De zesde editie van ‘de 4 Mijl van Sneek’ is hardloopevenement van 6,4 kilometer door het prachtige centrum van Sneek. Voor de kinderen is er in 2 leeftijdsklassen een kidsrun.

Meer informatie vind op de website van Sneek.

Wat te doen in Friesland in mei?

Wij wensen iedereen die van Friesland houdt, een heel erg fijn weekend en een leuk dagje uit in Friesland! Wil je weten wat te doen in Friesland in mei? Breng dan een bezoekje aan een van onze verkooppunten. In de mei editie van Friesland Post zetten wij weer een groot aantal leuke activiteiten op een rij.

Delen:

Reacties