Wat te doen in Friesland op 1, 2 en 3 maart 2019?

0

Wat te doen in Friesland op 1, 2 en 3 maart 2019? Mocht jij je dit afvragen, zoek dan niet verder en lees onze tips! Onderstaand vertellen wij je namelijk graag wat er te doen is in Friesland op 1, 2 en 3 maart 2019?

1.Geniet van het optreden van de Stroatklinkers in Drachten
Aanstaande vrijdag 1 maart komen de Stroatklinkers naar Café Marktzicht (Oudeweg 14) in Drachten. In het kleinste muziekcafé van Drachten zullen zij vanaf 20.30 uur op de bühne staan. De band vermaakt het publiek met bluegrass muziek, folk songs en o.a. liedjes van Johnny Cash. De vijf bandleden staan rondom één microfoon, waardoor hun optreden heel levendig en interactief is!

De entree is gratis en je bent welkom vanaf 20.30 uur!

2. Kom naar de show van Jeroen van der Boom in Sneek
Jeroen keert aanstaande zaterdag terug in het theater van Sneek met zijn show ‘Dit ben ik’. Een reprise van zijn eerste solo theatershow waarmee Jeroen volle zalen trok. Het is een persoonlijke show waarin hij het publiek meeneemt langs de mooiste momenten uit zijn rijke carrière. Heb je de show al eerder gezien? Ook dan is deze reprise aan aanrader. De show bevat namelijk genoeg nieuwe aspecten! 

Meer informatie is te vinden op de website van Theater Sneek.

3. Op naar de Flower Power Markt in Drachten
Het is weer zover: de Flower Power Markt wordt aanstaande zaterdag in Drachten georganiseerd. Struin over de markt en bekijk trendy handgemaakte producten, alternatieve kleding, eigenzinnige sieraden, kinderkleding, natuurlijke verzorgingsproducten, woonaccessoires en nog veel meer. Of doe mee aan een workshop barefoot sandals haken, EHBO met etherische oliën of een van de andere workshops uit het workshop programma! Het evenement is geschikt voor jong en oud, dus het belooft een mooie dag te worden voor de gehele familie.

Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina van de Flower Power Markt.

4. Wandelen door de natuur bij Oldeberkoop
De planten en dieren worden langzaam weer wakker in Fryslân. De eerste bloemen vinden hun weg naar het zonlicht. Kortom, de lente doet langzaam haar intrede. Zo ook op de Delleboersterheide bij Oldeberkoop. Ben jij benieuwd hoe het prachtige beekdallandschap van de Delleboersterheide ontwaakt? Ontdek het met de gids van It Fryske Gea. Je vindt op de Delleboersterheide, zoals de naam al verklapt, heide, maar ook bos en grote grazers. Het prachtige gebied wordt grotendeels beheerd door een aantal prachtige dieren: de Schotse hooglanders, exmoorpony’s en Drentse heideschapen. En wellicht kun je ook nog de sporen van de das terugvinden!

Meer informatie is te vinden op de website van It Fryske Gea.
Aanmelden voor zaterdag 2 maart om 15.00 uur.

5. Voorstelling voor kinderen in Bibliotheek Dokkum
Gedurende de voorstelling ‘Pannenkoeken uit Syrië’ maken kinderen in de leeftijd van 4 tot 10 jaar kennis met met de verschillen en overeenkomsten tussen verschillende mensen. Het verhaal gaat over Nour. Ze is in Nederland komen wonen en komt bij juffrouw Jansen voor Nederlandse les. Samen maken ze veel plezier en ondertussen leert Nour nieuwe dingen het over het leven en werken in Nederland.

Meer informatie is te vinden op de website van de Bibliotheek.
Aanmelden – via de website- is noodzakelijk. 

Wat te doen in Friesland in maart?
Wij wensen iedereen die van Friesland houdt, een heel erg fijn weekend en een leuk dagje uit in Friesland! Wil je weten wat te doen in Friesland in maart? Breng dan een bezoekje aan een van onze verkooppunten. In de maart-editie vind je namelijk weer onze traditionele uit-agenda!

Delen:

Reacties