Wat te doen in Friesland op 8, 9 en 10 november?

0

De dagen worden korter en we gaan minder naar buiten. Wil je toch liever niet teveel binnen zitten? Lees dan in dit artikel wat er dit weekend te doen is in Friesland. Fijn weekend!

1. Speelgoed en cadeautjes ruilbeurs Heerenveen

Heb je speelgoed thuis liggen zonder dat er nog mee gespeeld wordt? Deze ruilbeurs in Heerenveen, op vrijdag 8 november, biedt uitkomst. Speelgoed voor alle leeftijden mag meegebracht worden. Het is de bedoeling dat er voor iedere leeftijdscategorie wat bij zit. Heb je geen geschikt speelgoed? Cadeaus die je hebt gekregen en al lang ongebruikt in de kast liggen, mag je ook meenemen. Tussen 19.30 en 20.15 mag je je spullen komen inleveren en vanaf 20.30 wordt er geruild. De entree is €4,00 inclusief koffie of thee. Er wordt een gezellige avond van gemaakt!

Meer informatie vind je op de Facebookpagina van de speelgoed/cadeautjes ruilbeurs.

2. Filmzwemmen Swimfun Joure

Dit weekend organiseert subtropisch zwembad Swimfun in Joure een erg originele activiteit: filmzwemmen! Zaterdag 9 november kun je tegelijkertijd zwemmen en genieten van een film. Het zwembad verandert namelijk tussen 19.00 en 21.15 in een heuse bioscoop. Daar wil je bij zijn! Ook kinderen zonder zwemdiploma zijn welkom, maar zij moeten wel begeleid worden door een volwassene met goede zwemvaardigheid. De kosten zijn €5,00 per persoon.

Meer informatie vind je op de website van Swimfun.

3. Night at the Museum

Heb je de film Night at the Museum gezien? Zaterdag 9 november kun je bij de nieuwe tentoonstelling Wij Vikingen in het Fries Museum Leeuwarden zelf meemaken hoe het is om in het donker een museum te bezoeken. Zodra het donker is komt alles tot leven. Je ziet figuren uit schilderijen rondlopen en misschien zelfs wel een echte viking! Je gaat met een gids op zaklamptour en hoort spannende vikingverhalen. Tussen 18.00 en 22.00 kun je het meemaken! De tour is geschikt voor alle leeftijden. Let op: wil je verzekerd zijn van deelname aan deze activiteit? Reserveer dan van tevoren alvast de tour.

Meer informatie vind je op de website van het Fries Museum.

4. November Festivalmaand: de Stadskas

November is Festivalmaand in Leeuwarden. Terwijl het buiten steeds kouder wordt, kun je in Leeuwarden opwarmen met goede muziek, ontroerende films en indrukwekkende kunst. Zo staat er van 8 tot en met 24 november een grote kas op het Oldehoofsterkerkhof te Leeuwarden. Je kunt er relaxen, feesten en eten en drinken. In de kas wordt er elke dag een wisselend programma gepresenteerd, voor ieder wat wils dus. Verlos je van je winterdip tijdens deze Festivalmaand in Leeuwarden!

Meer informatie vind je op de website van Leeuwarden-Fryslân 2028.

5. Titus Brandsma Museum

In het Titus Brandsma museum te Bolsward is dit weekend een nieuwe tentoonstelling te zien, Faces of War and Peace. Het museum draait om priester Titus Brandsma. Zijn leven, zijn verzet (in de oorlog), zijn martelaarschap en zijn betekenis voor het heden staan centraal. In deze nieuwe tentoonstelling is vooral de nagebootste ‘Rozentuin’ van groot belang: een door extra prikkeldraad omheind perk (zoals zich dat in Kamp Amersfoort bevond) waarin gevangenen soms dagen- en nachtenlang werden opgesloten en gemarteld. Rondom deze tuin worden verhalen verteld, objecten tentoongesteld en de plaats van Titus Brandsma in dit verhaal weergegeven.

Meer informatie vind je op de website van het Titus Brandsma Museum.

Wat te doen in Friesland in november?

Wil je weten wat er te doen valt in Friesland in november? Breng dan een bezoekje aan een van onze verkooppunten. In de november-editie van Friesland Post zijn namelijk weer een aantal leuke uitjes opgenomen. Na het lezen van onze Uit-Agenda ben jij op de hoogte van de leukste uitjes in november.

Delen:

Reacties