Wat te doen in Friesland op 10, 11 en 12 augustus 2018?

0

Iedere week zet de redactie van Friesland Post een aantal leuke evenementen in Friesland voor je op een rij! Wat te doen in Friesland op 10, 11 en 12 augustus 2018?

1.Geniet van de romantiek en nostalgie op de markt in Joure
In meer dan vijftig jaar is de Romantische Markt in Joure uitgegroeid tot een echt traditioneel Fries evenement. En ook dit jaar zal Joure zich voor een dag weer omdopen in een Mont Martre Markt. Op de kunst- en verzamelmarkt met nostalgische producten kun je terecht bij ruim 225 kramen. Ben je nieuwsgierig geworden naar oude ambachten? Goed nieuws! Tijdens de markt zijn er namelijk ook 25 oude ambachten te bewonderen. 

Meer informatie over de Romantische Markt is te vinden op de website van Joure.

2. ‘De smûkste merk fan it jier’ in Moddergat
De zomermarkt in Moddergat op zaterdag 11 augustus heeft dan misschien minder kramen te staan, minder gezellig is het zeker niet! Op ‘het dorpsplein’ is eten en drinken te vinden bij gezellige zitjes. En als je langs de 45 kramen struint kom je groente en fruit, gebakken en gerookte vis, koeken en taarten, wijn, worsten en lekker hapjes tegen. Maar ook  stands met handwerk, kunst, keramiek en sieraden.

Vind je het struinen wel even welletjes geweest? Test dan je vaardigheden op de boogschietbaan of sluit aan bij een demonstratie over wascostrijken, tingieten of wolspinnen.

Meer informatie over de markt in Moddergat is te vinden op de website van ’t Fiskershúske.

3. Bezoek de drijf-in bioscoop in Sneek
Op zaterdag 11 augustus, tijdens het slotweekend van de Sneekweek, kun je een bezoek brengen aan de drijf-in bioscoop. Op een groot scherm op het podium in de Looxmagracht wordt de film SAMBA vertoond. Het publiek kan deze film vanaf de kade, maar ook vanaf het water,  in een eigen sloepje of bootje, bekijken.

De film die gedraaid wordt, is de film SAMBA. Samba is een film van Olivier Nakache en Eric Toledano, daar kun je niet omheen gezien het succes van hun vorige film, Intouchables. Die film trok
wereldwijd miljoenen kijkers en wist bovendien heel wat prijzen in de wacht te slepen. In Samba is er opnieuw een hoofdrol voor Omar Sy, de ster van Intouchables. Ditmaal speelt hij de rol van illegale immigrant die zijn best moet doen om het hoofd boven water te houden.

Meer informatie is te vinden op de website van Sneek.

4. Lachen met Folkert Wesseling en Adri de Boer in Earnewâld
Elke zondagmiddag  t/m 30 september vindt er een activiteit plaats in en om het centrum van Earnewâld. Deze zomeractiviteiten worden georganiseerd onder de noemer ‘Eltse snein wat by d’ein!’. Op zondag 12 augustus is het aan Folkert Wesseling en Adri de Boer om je een lach op je gezicht te bezorgen. De theatermaker en troubadour gaan samen op reis door Europa en nemen jou graag mee tijdens hun reis!

Meer informatie over de voorstelling is te vinden op de website van Earnewâld.

5. Kennis maken met de eekhoorn in het Drents-Friese Wold
Willen je kinderen kennis maken met de eekhoorn? Kom dan a.s. zondag (of zondag 26 augustus) naar het
Buitencentrum Drents-Friese Wold van Staatsbosbeheer. Hier kunnen kinderen alles ontdekken over het leven van de eekhoorn tijdens een spannende speurtocht door het bos. Na afloop mogen ze een eekhoorn-voederhuisje timmeren voor Eddy de eekhoorn en zijn soortgenoten!

Meer informatie over de speurtocht is te vinden op de website van Staatsbosbeheer.

Wat te doen in Friesland in augustus?

Wij wensen iedereen die van Friesland houdt, een heel erg fijn weekend en een leuk dagje uit in Friesland! Wil je weten wat te doen in Friesland in juli? Breng dan een bezoekje aan een van onze verkooppunten. In de augustus-editie van Friesland Post hebben wij namelijk het meeste complete overzicht met uitjes opgenomen!

Delen:

Reacties