Wat te doen in Friesland op 17, 18 en 19 augustus 2018?

0

Iedere week zet de redactie van Friesland Post een aantal leuke evenementen in Friesland voor je op een rij! Wat te doen in Friesland op 17, 18 en 19 augustus 2018?

1. Neem een kijkje op het fantasierijkste festival van Fryslân
Dit jaar kun je niet twee, maar zelfs drie dagen genieten van het fantasierijke festival Imaginarium Festival. Imaginarium Festival is het gezelligste, fantasierijkste festival van Fryslân. In het prachtige Park Vijversburg (Tytsjerk) kun je genieten van een fijn muziekprogramma, een gezellige markt, vele familievriendelijke activiteiten en de spannende Kening Striid!  

Meer informatie is te vinden op de website van Imaginarium Festival.

2. Genieten tussen de geitjes in Harkema
De jaarlijkse geitenkeuring op het terrein van De Spitkeet vindt aanstaande zaterdag plaats van 10.00 uur tot 17.00 uur. Uit het Noorden van ons land komen een groot aantal Nederlandse landgeiten naar Harkema voor de keuring. Dit oude geitentras was in de jaren ’50 bijna uitgestorven, maar dankzij een bijzonder fokprogramma kunnen wij vandaag de dag nog steeds genieten van de dieren. Er lopen inmiddels namelijk weer zo’n 2000 landgeiten rond in Nederland.

Meer informatie is te vinden op de website van De Spitkeet.

3. Loop mee voor het goede doel vanuit Ternaard
Houd je van een (stevige) wandeltocht, waarbij je ook nog eens je steentje bijdraagt aan het goede doel? Loop dan aanstaande zaterdag mee tijdens de De Wylde Tulpentocht vanuit Ternaard. Dit jaar is de opbrengst voor Palm Tree, een kleinschalig opvanghuis in Amanzimtoti in Zuid-Afrika, waar voor 15 kinderen en kleuters uit het omliggende township, wordt gezorgd.

Voor zowel rolstoelgebruikers, kinderen, mensen met kinderwagens als fanatiek wandelaars zijn er routes samengesteld. Zo kun je kiezen voor de 5 kilometer, de 10 kilometer, de 20 kilometer en de 40 kilometer.

Meer informatie is te vinden op de website van De Wylde Tulpentocht.

4. Op zoek naar vlinders in het Lauwersmeergebied
Vlinders maken de wereld net een beetje mooier met hun kleurenpracht! Maar welke soorten zijn er nou eigenlijk te onderscheiden, specifiek in het Lauwersmeersgebied? En hoe leven ze? In een korte presentatie worden deze vragen aanstaande zondag beantwoord. Na de presentatie ga je samen met de deskundigen van Nationaal Park Lauwersmeer op zoek naar de vlinder. Laat je verrassen door de grote variatie in de kleurrijke wereld van de vlinders.

Meer informatie is te vinden op de website van NP Lauwersmeer.

5. Adem in en uit op Vlieland
Aanstaande zondag kun je op Vlieland kennis maken met de Wim Hof Methode. Deze ademhalingstechniek zorgt voor een verhoging van je energieleveranciers en maakt het lichaam meer basisch/alkalisch. Door het beoefenen van de Wim Hof Methode ademtechniek beïnvloed je delen van het autonome zenuwstelsel en breng je de balans terug in het hormoonsysteem. Benieuwd? Geef je dan snel op!

Meer informatie is te vinden op de website van VVV Vlieland.

Wat te doen in Friesland in augustus?

Wij wensen iedereen die van Friesland houdt, een heel erg fijn weekend en een leuk dagje uit in Friesland! Wil je weten wat te doen in Friesland in juli? Breng dan een bezoekje aan een van onze verkooppunten. In de augustus-editie van Friesland Post hebben wij namelijk het meeste complete overzicht met uitjes opgenomen!

Delen:

Reacties