Wat te doen in Friesland op 3, 4 en 5 augustus 2018?

0

Iedere week zet de redactie van Friesland Post een aantal leuke evenementen in Friesland voor je op een rij! Wat te doen in Friesland op 3, 4 en 5 augustus 2018?

1.Struinen over de jaarmarkt in Dokkum
In de idyllische Elfstedenstad kun je op 3 augustus over de jaarmarkt struinen! Met meer dan 100 standhouders, zit er vast iets voor je tussen. Van nieuwe kleding en speelgoed, tot kunst en handige gadgets: je vindt het allemaal op de markt. Heb je toch niet gevonden wat je zocht? Loop dan een van de winkels binnen. Vrijdagavond is namelijk koopavond in Dokkum!

Meer informatie is te vinden op de website van Dokkum.

2. Bezoek de Tall Ships Races Harlingen 2018
Van 3 t/m 6 augustus vinden The Tall Ships Races plaats in Harlingen. Dit evenement is sinds 1956 een jaarlijks terugkerend evenement, waaraan talloze Tall Ships van over de hele wereld deelnemen. Dankzij The Tall Ships Races kunnen jongeren onder de 25 jaar kennis maken met de zee en het zeilen op traditionele schepen. Wist je dat zelfs de helft van de bemanning tussen de 15 en 25 jaar oud zijn? Kom op een van de dagen naar Harlingen en bewonder alle prachtige schepen! Ahoy!

Meer informatie is te vinden op de website van de Tall Ships Races Harlingen 2018!

3. Op naar de start van het SKS Skûtsjesilen
Het is zover: het SKS Skûtsjesilen gaat op 4 augustus van start! Het SKS-kampioenschap loopt dit jaar van 4 t/m 17 augustus. Er moet dus vast een dag zijn waarop je tijd hebt om een van de wedstrijden te bezoeken!

Voor een compleet overzicht van alle wedstrijddata kun je terecht in dit artikel.
Meer informatie over het SKS Skûtsjesilen is te vinden op de website van de SKS.

4. Feest vieren in Earnewâld
Het is feest in Earnewâld, ofwel het is tijd voor de kermis! In de Passantenhaven kun je plaats nemen in de zweef, een rondje maken in de draaimolen of een suikerspin wegsnoepen. Mocht je langer in Earnewâld blijven: op zondag 5 augustus kunnen kinderen in een heuse bal over het water lopen. En als je er toch bent: op dinsdag 7 augustus is het tijd voor de SKS wedstrijd in Earnewâld.

Meer informatie is te vinden op de website van Earnewâld.

5. Wandelen in gebied De Fûgelhoeke
Iedere maand organiseert It Flinke Boskje (Hemelum) een prachtige streekmarkt. Stands met mooie veldboeketten, pure streekproducten en biologische kaarsjes verwelkomen je met liefde. Maar wist je dat je vanaf de streekmarkt ook op excursie kunt met een gids van It Fryske Gea? Nadat jij je boodschappentas hebt volgeladen met allerlei mooie producten, neemt de excursieleider je graag mee op pad. Samen bezoeken jullie ‘De Fûgelhoeke’, een prachtig natuurgebied met, zoals de naam al doet vermoeden, veel vogels 😉

Meer informatie over de excursie vind je op de website van Mar en Klif.

Wat te doen in Friesland in augustus?

Wij wensen iedereen die van Friesland houdt, een heel erg fijn weekend en een leuk dagje uit in Friesland! Wil je weten wat te doen in Friesland in juli? Breng dan een bezoekje aan een van onze verkooppunten. In de augustus-editie van Friesland Post hebben wij namelijk het meeste complete overzicht met uitjes opgenomen!

Delen:

Reacties