Wat te doen in Friesland op 10, 11 en 12 januari 2020?

0

Ben je na alle festiviteiten inmiddels weer goed uitgerust? Dat komt goed uit, want aankomend weekend worden er weer talloze leuke activiteiten georganiseerd in onze provincie. Lees dit artikel en je bent direct op de hoogte van de leukste activiteiten. Wat te doen op 10, 11 en 12 januari 2020? Je ontdekt het hier!

1. Bij volle maan wandelen door Drents-Friese Wold
Wandel tijdens de excursie van Staatsbosbeheer op 10 januari mee en het ontdek het Drents-Friese Wold bij volle maan. Dwaal door de in stilte gehulde duinen, dit unieke stuifzand, ook wel de Kale Duinen genoemd, en over door de maan verlichte velden. Ogen en oren open: al je zintuigen staan op scherp. Een onvergetelijke activiteit waaraan het gehele gezin kan deelnemen (kinderen vanaf 6 jaar)!

Aanmelden voor deze activiteit kan via deze website.

2. Zingend 2020 in met Brassband De Wâldsang en Tim Douwsma
In de Flambou te Surhuisterveen vindt op 11 januari een nieuwjaarsconcert plaats! Een avond vol pop, brass en soul met niemand minder als Tim Douwsma als gast. Onder leiding van Rieks van der Velde belooft het weer een prachtige, swingende avond te worden.

Meer informatie is te vinden op de website van De Wâldsang.

3. Fotografeer het winterdecor van de Lytse Mear
12+, liefhebber van natuur én fotografie? Meld je dan aan voor een leuke excursie van It Fryske Gea. Samen met een gedreven gids ga je op pad om de schoonheid van de Lytse Mear in Nationaal Park de Alde Feanen te ontdekken. De gids kan je onderweg van alles vertellen over het gebied en geeft je tips om al het moois op een gevoelige plaat vast te leggen.

De Lytse Mear biedt veel mogelijkheden wat betreft fotografie. Er leven namelijk watervogels, zoals de waterral en aalscholver, maar ook verschillende plantensoorten. Met in het bijzonder het gesteeld glaskroos. De Lytse Mear is de enige plek in Friesland waar deze soort tot op heden gevonden is!

Meer informatie is te vinden op de website van It Fryske Gea.
Aanmelden voor 10 januari 15.00 uur via de website.

4. Voorbereiden op een heerlijke vakantie in 2020
Kom zaterdag 11 januari 2020 naar het bedrijfspand van Dalstra Reizen in Surhuisterveen voor de jaarlijkse Reisinformatiedag! Ontdek verschillende reizen en ontmoet alvast de chauffeurs/reisleiders die met je mee op pad gaan. In verschillende ruimtes worden bovendien films vertoond van reizen, zodat je een goed beeld krijgt van het aanbod. Strijk aan het einde van de dag (of tussendoor) even neer op het ingerichte terras om nieuwe (en wellicht ook oude) reisgenoten te ontmoeten.

Meer informatie is te vinden op de website van Dalstra Reizen.

5. Bezoek Beer in Leeuwarden
Op 12 januari komt Bbeer naar de grote stad (Leeuwarden in dit geval). Wat uitloopt in een doldwaas, muzikaal avontuur voor het hele gezin. Beer is groot, zacht en lief. Maar toch, die klauwen… Mag Beer blijven, of moet hij gevangen en uitgezet worden? In dit moderne sprookje doen Ollie, Maas, Kleine en Flo er alles aan om Beer uit de handen te houden van hem die hem willen vangen. Dit doen ze samen met Annie de Toverfee en haar broer Dealer Dick? Lukt het ze om Beer te laten blijven?

Meer informatie over dit sprookje voor 7+’ers is te vinden op de website van de Harmonie.

Wat te doen in Friesland in januari?

Wil je weten wat er te doen valt in Friesland in januari? Breng dan een bezoekje aan een van onze verkooppunten. In de januari-editie van Friesland Post zijn namelijk weer een aantal leuke uitjes opgenomen. Na het lezen van onze Uit-Agenda ben jij op de hoogte van de leukste uitjes in januari.

Delen:

Reacties