Wat te doen in Friesland op 3, 4 en 5 januari 2020?

0

Ben je na alle drukte rondom de feestdagen toe aan een ontspannende activiteit? Of vind je het juist fijn om actief aan de slag te gaan na alle etentjes? Lees dit artikel en je bent direct op de hoogte van de leukste activiteiten dit weekend. Wat te doen op 3, 4 en 5 januari 2020? Je ontdekt het hier!

1. Geniet van de natuur in De Lawei te Drachten
Is het weer koud en guur, maar wil je toch genieten van de natuur? Kom dan op 3, 4 of 5 januari naar De Lawei in Drachten. Hier wordt het geëngageerde werk van de natuurfotograaf Jason van Bruggen nog voor drie dagen getoond. In zo’n twintig grote impactvolle beelden vertelt hij het verhaal van de gevolgen van klimaatverandering op de natuur en cultuur in de High Arctic.

Meer informatie is te vinden op de website van De Lawei.

2. De benen strekken en winkeltjes bezoeken in Noord-Friesland
Wil je even de benen strekken en in beweging na alles diners? Leg dan de Noord-Friese Winkeltjesroute op de fiets af, of misschien wel (deels) lopend. In deze prachtige plattelandsroute zijn de meest bijzondere winkeltjes van de  streek opgenomen. Het betreft ateliers en winkeltjes leuke snuisterijen en accessoires. Bij de deelnemende winkels en ateliers kunt je een routekaart krijgen op zakformaat. Achterop deze routekaart is een stempelkaart te vinden. Als je deze stempelkaart vol hebt, kun je deze inleveren bij een van de deelnemende winkels en ontvang je een kleine attentie! 😉

Meer informatie is te vinden op de website van de Noord-Friese Winkeltjesroute.

3. Op naar de zondag-doe-dag in het Fries Museum
Iedere zondag in januari is bij het Fries Museum een feestje voor de hele familie! Bezoek eerst het museum (met gratis speurtocht) en volg vanaf 13.00 uur samen met de kinderen een workshop. Lekker creatief
bezig zijn is namelijk voor alle leeftijden. Schilderen, boten bouwen, tekenen of kleien: het kan
allemaal. Er is de hele middag vertier. Zo kun je namelijk ook een film kijken, of lekker eten en
drinken in Café Thùs.

De workshops worden soms ook in het Princessehof georganiseerd, dit wordt dan duidelijk vermeld op de website.
Meer informatie is te vinden op de website van het Fries Museum.

4. Wandelen in het nieuwe jaar in het Rysterbosk
De tijd vliegt zo snel, dat we niet moeten vergeten om het nieuwe jaar te vieren! Vier de jaarwisseling mee met It Fryske Gea op zondag 5 januari en neem deel aan de Lokkich Nijjier- wandeling in het Rysterbosk. et Rysterbosk is een oud wandelbos met een prachtig golvende ondergrond. Het bos bestaat voor het grootste deel uit loofbos, met een grote diversiteit aan eiken en mooie beuken. De naaldbomen, zoals de grove den, worden langzamerhand vervangen door loofbomen. Daarnaast staat er ook nog een bijzondere boom tussen, namelijk de wintereik. Deze soort komt niet veel voor in Nederland!

Let op: aanmelden is noodzakelijk!

Wat te doen in Friesland in januari?

Wil je weten wat er te doen valt in Friesland in januari? Breng dan een bezoekje aan een van onze verkooppunten. In de januari-editie van Friesland Post zijn namelijk weer een aantal leuke uitjes opgenomen. Na het lezen van onze Uit-Agenda ben jij op de hoogte van de leukste uitjes in januari.

Delen:

Reacties