Wat te doen in Friesland op 18, 19 en 20 mei 2018?

0

Iedere week zet de redactie van Friesland Post een aantal leuke evenementen in Friesland voor je op een rij! Wat te doen in Friesland op 18, 19 en 20 mei 2018?

1. Sjongkoar: Excentriek in Burdaard

Zangkoor Excentriek is een koor, maar dan net even anders. Een zogeheten doe-koor. Ze zingen voor het publiek. Maar net zo goed tussen en met het publiek. Dit met hun brede repertoire. Zowel Fries-, Nederlands-, als Engelstalig. In verschillende stijlen wordt vrijdag van alles ten gehore gebracht. Van smartlaps, het volkslied tot de populaire liedjes.

Meer informatie vind je op de website van MFC Burdaard.

2. Elfsteden Ultra Marathon in Bolward

Ja, dat lees je goed. De Elfstedentocht wordt gelopen. Op zaterdag vindt de Tocht der Tochten voor ultralopers plaats. De loop van 230 kilometer langs de elf steden is geen estafette, maar een solo route. Er is voor 75 deelnemers plek om mee te lopen met de ultramarathon.

Meer informatie vind je op de website van Sport Fryslân.

3. Dag van het Kasteel in Veenwouden

Op zaterdagmiddag tussen half twee en vijf uur, wordt het kasteel in Veenwouden beschikbaar gesteld voor amateurarcheologen en taxaties van bodemvondsten. De toegangsprijs bedraagt €3,50 en er is voldoende parkeergelegenheid om het kasteel heen.

Meer informatie vind je op de website van Dag van Kasteel.

4. Joure onder de wol

Zeker is dat de schaapskudde die het hele jaar door de groen percelen van de gemeente “De Fryske marren” begraast, dan uit hun warme winterjas wordt geholpen, zodat men ook weer een zonnige zomer tegemoet kan. Om iedereen te laten zien wat het allemaal inhoudt om schapen te hebben en wat je met een product als wol kan is er een groot wolfeest bedacht.

Meer informatie vind je op de website van Joure onder de wol.

5. Shanty’s en slepers in Earnewâld

Zondagmiddag is het gezellig druk in de haven met een groot aantal traditionele sleepboten. En om helemaal in nautische sferen te komen, treden er deze middag shantykoren op in de haven in het dorp. Voor kinderen is er volop speelgelegenheid op het grote piratenschip en de tokkelbaan.

Meer informatie vind je op de website van Earnewâld.

Wat te doen in Friesland in mei?

Wij wensen iedereen die van Friesland houdt, een heel erg fijn weekend en een leuk dagje uit in Friesland! Wil je weten wat te doen in Friesland in mei? Breng dan een bezoekje aan een van onze verkooppunten. In de mei editie van Friesland Post zetten wij weer een groot aantal leuke activiteiten op een rij.

Delen:

Reacties