Wat te doen in Friesland op 11, 12 en 13 oktober?

0

Wil jij weten wat er te doen is in Friesland op 11, 12 en 13 oktober 2019? Wij hebben voor dit weekend weer de leukste uitjes op een rij gezet. Zo hoef jij je niet te vervelen!

1. Comedy Club Sneek

Lachend het weekend in. Klinkt niet verkeerd toch? Op vrijdagavond 11 oktober word er in Poppodium Bolwerk te Sneek, een stand-up comedy avond gehouden. De beste comedians uit de regio, en ook buiten Friesland, zullen hun best doen om jouw avond tot een succes te maken. Voor €8,50 ben je verzekerd van een leuke avond.

Meer informatie is te vinden op de website van Het Bolwerk. 

2. Friese Molendag

Zaterdag 12 oktober is het weer Friese Molendag! Veel Friese molens zullen de deuren openen voor publiek. Van poldermolens tot houtzagers, van koren (pel)molens tot tjaskers, van Amerikaanse windmotors tot spinnenkoppen, er is van alles te zien en te doen. Kom bijvoorbeeld pannenkoeken eten bij Molen de Hoop in Stiens, of aanschouw hoe verschillende molens hun hout zagen en meel verwerken. De toegang tot de molens is gratis! Afhankelijk van het weer kunnen de activiteiten afwijken.

Meer informatie is te vinden op de website van De Friese Molendagen. 

3. Allegorische Optocht Knipe

In het kader van de Knypstermerke (11 t/m 15 oktober), het dorpsfeest van de Knipe, kun je op zaterdag 12 oktober de Allegorische Optocht bewonderen. Deze optocht is een traditie en bestaat al sinds 1932. Verschillende, prachtige, versierde wagens zullen voorbijkomen. De bouwploegen hebben alles uit de kast gehaald om de mooiste creaties te kunnen laten zien. De optocht zal twee keer te zien zijn, om 14.00 en om 22.00 uur, wanneer het donker is. Kinderen tot en met vijftien jaar hoeven niet te betalen. Vanaf 16 jaar betaal je €5,-.

Voor meer informatie over de Allegorische Optocht en over het gehele programma vind je op de website van de Knypstermerke.

4. Paddenstoelen Wandeling

Nu de herfst volop aanwezig is, is het een goede tijd om een mooie wandeling te maken. Niet alleen zijn er mooie herfstkleuren te zien, ook paddenstoelen! Daarom organiseert It Fryske Gea op zondag 13 oktober een paddenstoelen wandeling. Duik samen met een natuurgids in de herfstwereld van Nationaal Park de Alde Feanen. De tocht beging om 14.00 uur en zal eindigen rond 16.00 uur. Opgeven is verplicht, dit moet je doen op de website van It Fryske Gea.

Meer informatie is te vinden op de website van Er op uit in Friesland.

5. Najaarsfair Noord-Friese Winkeltjesroute

De Noord-Friese Winkeltjesroute is al vaker voorbijgekomen in onze online-uitjes. Dit keer wordt het evenement in een ander jasje gestoken: de winkeliers komen samen in Kennis- en Informatiecentrum Terp Hegebeintum. Je hoeft dus niet kriskras door Friesland om de verschillende winkeltjes te bezoeken. Het kennis- en informatiecentrum zal voor dit evenement omgetoverd worden tot ware markthal. Daarnaast kun je ook de Terp Hegebeintum bezoeken. Een rondleiding met gids kost €3,50.

Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina van de Najaarsfair.  

Wat te doen in Friesland in oktober?

Wil je weten wat er te doen valt in Friesland in oktober? Breng dan een bezoekje aan een van onze verkooppunten. In de oktober-editie van Friesland Post zijn namelijk weer een aantal leuke uitjes opgenomen. Na het lezen van onze Uit-Agenda ben jij op de hoogte van de leukste uitjes in oktober.

Delen:

Reacties