Wat te doen in Friesland op 19, 20 en 21 januari 2018?

0

Iedere week zet de redactie van Friesland Post een aantal leuke evenementen in Friesland voor je op een rij! Wat te doen in Friesland op 19, 20 en 21 januari 2018? Je leest het onderstaand!

1. Geniet van de verhalen van de Joep Onderdelinden (postbode Siemen) in Damwoude.
De naam Joep Onderdelinden doet misschien niet meteen een belletje rinkelen, maar de naam ‘Postbode Siemen’ ongetwijfeld wel! Joep Onderlinden, ras-verteller, entertainer en vertolker van rollen als Postbode Siemen, staat aanstaande vrijdag op de bühne met het programma ‘Ooit’. Hij gaat samen met het publiek op zoek naar antwoorden op vragen als: ‘hoe blijf ik een blij ei’ en ‘komt het OOIT nog goed’.

Meer informatie is te vinden op de website van De Kruisweg te Damwoude.

2. Maak de lekkerste soep in Leeuwarden
Wil je net als je oma of moeder een heerlijke soep kunnen maken? Of ben je gewoon dol op kokkerellen?  Meld je dan nu aan voor de mini kookworkshop soep maken bij De Kleyne Sint Jacob. Tijdens de workshop op zaterdag 20 januari leer je niet alleen dat soep maken heel eenvoudig is, maar ook dat je pakjes en zakjes eigenlijk helemaal niet nodig hebt. Na afloop krijg je jouw eigen twee liter zelfgemaakte soep mee naar huis!

Inschrijven voor deze workshop is noodzakelijk!
Meer informatie over deze workshop vind je op de website van De Kleyne Sint Jacob.

3. Waag een dansje in Leeuwarden
Houd je van rockabilly? Dan mag je Rockabilly Blitz in De Neushoorn te Leeuwarden niet missen. Kom zaterdag 20 januari 2018 dansen en rock-‘n-rollen op The Pearls (USA), Supersonics, The Tumblin’GoGo’s en DJ Thunder Bee. Vergeet niet je geruite blousje, haarband of polkadot jurk aan te trekken 😉

Meer informatie is te vinden op de website van De Neushoorn.

4. Wandelen in natuurgebied Noord-Fryslân Bûtendyks
Houd je van wandelen en draai je je hand niet om voor een stevige wandeling? Neem dan deel aan de wandeling van It Fryske Gea. Deze wandeling voor gevorderden wordt geleid door een gids van It Fryske Gea. Samen met hem/haar ga je op zoek naar dieren die in de winter graag verblijven in het natuurgebied.

Meer informatie is te vinden op de website van It Fryske Gea.
Let op: aanmelden kan t/m vrijdag 19 januari 15.00 uur.

5. Leer zondag meer over componist Schubert in Balk
In “Oer Schubert“ krijgt Franz Schubert (bij monde van Henk Zwart) de gelegenheid om een
aantal misverstanden rond componist Schubert uit de wereld te helpen. Het verhaal over de grote componist wordt muzikaal geïllustreerd met bekende en minder bekende Schubert liederen die voor dit programma in het Fries zijn vertaald. Herman Peenstra bespeelt naast zijn vertrouwde accordeon ook de piano.

Meer informatie is te vinden op de website van NUT Gaasterlân-Sleat.

Wat te doen in Friesland in januari?

Wij wensen iedereen die van Friesland houdt, een heel erg fijn weekend en een leuk dagje uit in Friesland! Wil je weten wat te doen in Friesland in januari? Breng dan een bezoekje aan een van onze verkooppunten. In de januari editie van Friesland Post zetten wij weer een groot aantal leuke activiteiten op een rij.

Delen:

Reacties