Wat te doen in Friesland op 12, 13 en 14 juli 2019?

0

Wil jij weten wat er te doen is in Friesland op 12, 13 en 14 juli 2019? Werp dan zeker een blik op de geselecteerde uitjes van Friesland Post. Wij hebben weer een aantal leuke activiteiten geselecteerd, velen geschikt voor jong en oud.

1. Wakker worden in Surhuisterveen
Hoe kun je de zomervakantie nou beter beginnen dan met een ochtendje dauwzwemmen? Voor een frisse en vroege start van de zomervakantie ben je van harte welkom op vrijdag 12 juli in Zwembad Wettervlecke. In alle vroegte (vanaf 6.00 uur) kun je heerlijk dobberen in het water. En daarna is het tijd voor een heerlijk gratis ontbijt, aangeboden door de Feanster Middenstand.

Meer informatie is te vinden op de website van Zwembad Wettervlecke.

2. Waterdiertjes vangen in de Ryptsjerksterpolder
Op een steenworp afstand van Leeuwarden ligt de Ryptsjerksterpolder. In dit prachtige, waterrijke natuurgebied wordt aanstaande vrijdag een leuke activiteit voor kinderen georganiseerd. Onder leiding van een gids van It Fryske Gea leren kinderen (vanaf 6 jaar) van alles over het waterleven. Ze maken niet alleen kennis met de planten langs de slootkant, maar ze ontdekken ook de waterdiertjes in het water. Met behulp van een schepnet en loep mogen kinderen al het leven bestuderen. 

Meer informatie is te vinden op de website van It Fryske Gea

3. Op naar Heechsimmer!
Al 17 jaar wordt in juli een fantatisch muziekfestival georganiseerd aan de rand van het Heegermeer. Het begon ooit in 2002 als experiment van een groep enthousiastelingen en al snel groeide het Heechsimmer Festival uit tot één van de gezelligste festivals in de regio, vanwege de muziek maar zeker ook door de relaxte sfeer. Dit jaar vindt het festival (geschikt voor jong en oud) plaats op zaterdag 13 juli. Bezoekers kunnen er al vroeg in de middag terecht voor muziek, van country tot rock tot folk en Friestalig, vertier voor kleine en grote mensen en lekker eten! En natuurlijk is het genieten geblazen op deze fantastische locatie.

Meer informatie is te vinden op de website van Heechsimmer Festival.

4. De vijfde editie van Dokkum Beach
Dit weekend wordt Dokkum weer omgetoverd in een heus zomers zandstrand met een volleybalwedstrijd arena. Omgeven met tenten, strandvlaggen en een beachbar waan je je op 13 en 14 julli op een echt beachvolleybal terrein. Naast het beachvolleybaltoernooi zullen er op vrijdag- en zaterdagavond festiviteiten plaatsvinden op het strand met (live)muziek en DJ’s.

Meer informatie is te vinden op Facebookpagina van Dokkum Beach.

5. Bezoek de bijenstal in Vijversburg
Tijdens de landelijke Open Imkerijdag geven o.a. de imkers in Park Vijversburg uitleg over de bijenvolken en demonstreren honing slingeren. Ook kun je een kijkje nemen in de demonstratiekas om een indruk te krijgen hoe bijen leven! 

Meer informatie over een bezoek aan Park Vijversburg is te vinden op deze website.
Meer deelnemende locaties vind je op de website van Open Imkerijdag.

Wat te doen in Friesland in juli?

Wij wensen iedereen die van Friesland houdt, een heel erg fijn weekend en een leuk dagje uit in Friesland! Wil je weten wat te doen in Friesland in juli? Breng dan deze week een bezoekje aan een van onze verkooppunten. In de juli-editie van Friesland Post is namelijk onze jaarlijkse uitgebreide uit-agenda weer opgenomen. Een special met tientallen fantastische uitjes!

Delen:

Reacties