Wat te doen in Friesland op 19, 20 en 21 juli 2019?

0

Wil jij weten wat er te doen is in Friesland op 19, 20 en 21 juli 2019? Werp dan zeker een blik op de geselecteerde uitjes van Friesland Post. Wij hebben weer een aantal leuke activiteiten geselecteerd, velen geschikt voor jong en oud.

1. Struinen door het leefgebied van de otter bij Earnewâld
De eerste week van de vakantie zit er bijna op en waarschijnlijk slaat de verveling lichtelijk toe! 😉
Ben jij op zoek naar een leuke activiteit voor kinderen? Meld jouw kroost dan aan voor de kiddsstruintocht door het leefgebied van de otter bij Earnewâld. Van 14.00 tot 16.00 uur mogen kinderen (vanaf 6 jaar) met een enthousiaste natuurgids op pad. Onderweg ontdekken de kinderen leuke dingen over de otter en wellicht zien ze zelfs wel een echte otter voorbij sprinten.

Meer informatie is te vinden op de website van It Fryske Gea.
Aanmelden voor donderdag 18 juli 15.00 uur.

2. Welkom op Welcome To The Village
Het is weer tijd voor Welcome To The Village! Van 18 t/m 21 juli kun je weer terecht in het mooiste festivaldorp van Nederland, middenin de zomer. Slenter door het bos- en waterrijke terrein langs meer dan zeventig acts van over de hele wereld, van gevestigde festivalhelden tot aanstormend talent, van hiphop, indie tot wereldmuziek en alles daartussenin. Naast muziek staan ook theater, dans, innovatie, kunst & design en voedsel op het programma! Een prachtig festival waar je een dag of een geheel weekend kan genieten!

Meer informatie is te vinden op de website van Welcome To The Village.

3. Volg de vlasroute
Tijdens de speciale vlasdagen (van Vlasroute ‘Follow the blue line’) op 20 en 27 juli en 3 augustus staan de vrijwilligers in Blije, Ferwert, Holwerd en Ee van 10.00 tot 17.00 uur klaar om bezoekers alles te vertellen over vlas en de bewerking ervan. Ook worden er live-demonstraties gegeven. Wanneer je de vlasroute, van 30 kilometer lang, volgt, ontdek je het verhaal van de teelt van vlas tot en met het eindproduct (handbedrukt linnen). 

Meer informatie over deze route is te vinden op de website van Follow the blue line.

4. Op naar de Simmermerk in Moddergat
Moddergat is altijd mooi: op zomerse én regenachtige dagen! Laat je a.s. zaterdag dus vooral ook niet weerhouden om de Simmermerk in Moddergat te bezoeken. Ondanks een beetje regen blijft de markt ‘De smûkste merk fan it jier’. Bijna 50 standhouders verwelkomen bezoekers op het terrein van Museum It Fiskershúske. Met producten uit de regio mag dit met recht een streekmarkt genoemd worden. Ben je dol op wol? Kom dan zeker langs! Er wordt namelijk een heuse winkelstraat ingericht met 10 stands vol met Waddenwol.

Meer informatie is te vinden op de website van ’t Fiskershúske.

5. Bezoek de Flinke Favorieten fair in Hemelum
Flinke Favorieten is één van de leukste evenementen in Friesland en bovenal een uitje dat geschikt is voor  jong en oud. Met mooie stand, foodtrucks, live muziek en diverse workshops (ook voor kinderen) is dit een ideale gezinsactiviteit! 

Meer informatie is te vinden op de website van It Flinkeboskje.

Wat te doen in Friesland in juli?

Wij wensen iedereen die van Friesland houdt, een heel erg fijn weekend en een leuk dagje uit in Friesland! Wil je weten wat te doen in Friesland in juli? Breng dan deze week een bezoekje aan een van onze verkooppunten. In de juli-editie van Friesland Post is namelijk onze jaarlijkse uitgebreide uit-agenda weer opgenomen. Een special met tientallen fantastische uitjes!

Delen:

Reacties