Wat te doen in Friesland op 12, 13 en 14 oktober 2018?

0

Wat ga jij doen in Friesland in het weekend van 12, 13 en 14 oktober? Ga je wellicht winkelen, struinen door het bos of staat er misschien wel helemaal niets op jouw planning? Mocht je nog op zoek zijn naar inspiratie, dan hopen wij je met onderstaande activiteiten een klein beetje op weg te helpen. Want: wat is er eigenlijk allemaal te doen in Friesland?

1. Op naar Oktoberfest in Dokkum
Haal de dirndl of lederhose maar uit de kast, want in het komende weekend staat Dokkum in het teken van Oktoberfest. In Bowling- en zalencentrum Dokkum kun je twee dagen lang (12 en 13 oktober) genieten van het heerlijkste bier enmuziek van o.a. de Alpenzusje en Zware Jongens! Wil je zeker zijn van een goede plek om je bier op te drinken? Reserveer dan voorafgaand aan het evenement een tafel voor acht personen.

Meer informatie vind je op deze Facebookpagina.

2. Bezoek met de kinderkledingbeurs in Ferwert
We hebben nog een aantal mooie nazomerdagen voor de boeg, maar voor we er erg in hebben duiken de temperaturen weer onder de 0. Nog niet genoeg kleren in huis voor de kinderen, die warm genoeg zijn voor de komende winter? Breng dan aanstaande zaterdag een bezoek aan de kinderkledingbeurs in Ferwert. Hier zijn genoeg kledingstukken te vinden!

Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina van de beurs.

 3. Wandeling door de Buismanskooi in Gytsjerk
In de mooiste kleuren, groot en klein, eetbaar en niet eetbaar: het is weer paddenstoelentijd! Wandel aanstaande zaterdag samen met een gids van It Fryske Gea door de Buismanskoai in Gytsjerk en ontdek paddenstoelen op de meest gekke plekken! De natuurgids vertelt onderweg alles wat je maar wilt weten over de paddenstoelen én de eendenkooi. Want ook die eeuwenoude eendenkooi is super interessant! 

Meer informatie is te vinden op de website van It Fryske Gea.

4. Doe mee aan de workshop bloemschikken in Luttelgeest
Oké, Luttelgeest ligt dan wel net niet in onze prachtige provincie, maar deze workshop mag je niet missen. Net over de grens vind je de Orchideeën Hoeve. Hier kun je aanstaande zaterdag deelnemen aan een herfstworkshop bloemschikken. Met mooie materialen en bloemen uit de kwekerij maak je, onder begeleiding van een stylist, een prachtig bloemstuk.

Meer informatie is te vinden op de website van de Orchideeën Hoeve.
Let op: alleen in de ochtendronde zijn nog plekjes vrij. Opgeven is verplicht.

5. Bezoek de Kinderboekendag in Terherne
Heb jij thuis een boekenwurm zitten? Kom dan samen met deze boekenliefhebber naar de Kinderboekendag in Terherne. Het thema van dit jaar is ‘Vriendschap’, aansluitend bij het landelijke thema van de Kinderboekenweek. Op verschillende locaties in het dorp zijn activiteiten te vinden rondom dit vriendschappelijke thema. Er is een vrolijke voorstelling, er is muziek, kinderen kunnen boeken kopen en er zijn kleine en grote voorlees- en theatervoorstellingen

Meer informatie is te vinden op de Facebookpagina van de Kinderboekendag.

Wat te doen in Friesland in oktober?

Wij wensen iedereen die van Friesland houdt, een heel erg fijn weekend en een leuk dagje uit in Friesland! Wil je weten wat te doen in Friesland in oktober? Breng dan een bezoekje aan een van onze verkooppunten. In de oktober-editie vind je namelijk weer onze traditionele uit-agenda!

Delen:

Reacties