Wat te doen in Friesland op 5, 6 en 7 oktober 2018?

0

Iedere week zet de redactie van Friesland Post een aantal leuke evenementen in Friesland voor je op een rij! Dat de tijd ongelooflijk snel gaat was ons bekend, maar dat het eerste weekend van oktober deze week centraal staat drukt ons weer even met de neus op de feiten ;)! Wil jij weten wat er te doen is in Friesland op 5, 6 en 7 oktober 2018? Lees dan snel verder!

1.De spoken vermijden tijdens de spokentocht bij ’t Nannewiid
Niet ieder kind houdt van griezelen, maar er zijn echte durfals te vinden! Is jouw kind
zo’n durfal? Geef hem/haar dan snel op voor de Spokentocht bij ’t Nannewiid. De kinderen worden ingedeeld in groepjes van 6 en gaan daarna op jacht. De starttijd is, afhankelijk van de leeftijd, tussen 19.00 uur en 20.30 uur. Is je kind nog jong, maar ouder dan 5 jaar? Dan kan hij/zij deelnemen aan een heuse spokenbingo!

Let op: opgeven via bliidoptwiid@hotmail.com is verplicht.
Meer informatie is te vinden op deze Facebookpagina.

2. Bezoek het FryslânPhoto Festival
Leeuwarden staat van 4 t/m 28 oktober geheel in het teken van fotografie tijdens het FryslânPhoto Festival. Dit jaar viert dit evenement zijn tweede verjaardag met het thema ‘wie ben ik’. Want bestaat er zoiets als een eigen identiteit? Wordt identiteit bepaald door waar je woont of waar je vandaan komt? Door je geslacht of je opvoeding? Deze vragen dienen ter inspiratie voor de deelnemende Friese én Scandinavische fotografen: professionals, gevorderde amateurs en ‘nieuwkomers’ gekoppeld aan wijkbewoners.

Meer informatie vind je op de website van het FryslânPhoto Festival of in het artikel dat onze journalist Nynke Bruinsma schreef. Benieuwd naar dit artikel? Koop dan onze oktober-editie bij een van onze verkooppunten.

 3. Kinderkleding kopen in Kollumerzwaag
De koude wintermaanden komen er weer aan en dus is het belangrijk om de kledingkast te vullen met warme kleding! Is de kast van jouw kind(eren) nog niet echt gevuld? Kom dan naar de kinderkledingbeurs in Kollumerzwaag. Terwijl jouw kind(jes) bij een oppas terecht kunnen, kun jij je slag slaan. Er is veel (merk)kleding aanwezig, en de prijzen zijn laag!

Meer informatie is te vinden op deze website.

4. Bezoek de Friese Streekmarkt in Hemelum
Flinkefarm, It Flinkeboskje, de Friese streekmarkt van Fryslân: je hebt vast weleens iemand deze woorden in de mond horen nemen. De Flinkefarm aan het Flinkeboskje 2 in Hemelum is dan ook immens populair in Friesland (en ver daarbuiten). Heb je het bedrijf nog nooit bezocht? Dan is de Streekmarkt van aanstaande zondag een mooi moment. Geniet van live-muziek en struin ondertussen langs talloze kramen met talloze ambachtelijke producten. In een marktkraam verkopen en tonen de lokale deelnemers ambachtelijke producten zoals zelfgemaakte jam, gerookte paling, kaassoorten, veldboeketten, chocolade en biologisch vlees. Voor de kinderen worden er leuke workshops georganiseerd, dus voor ieder wat wils!

Meer informatie is te vinden op de website van Flinkefarm.

5. Armbandjes maken in Lemmer
Op zondag heerlijk een drankje doen, terwijl de kinderen gezellig knutselen. Klinkt je dat als muziek in de oren? Kom dan aanstaande zondag naar Beachclub Lemmer in Lemmer. Hier organiseren ze een knutselmiddag voor kinderen, waarbij kinderen vanaf 14.00 uur welkom zijn om een mooi armbandje te maken. Een gezellige zondag voor het hele gezin!

Meer informatie is te vinden op de website van Beachclub Lemmer.

Wat te doen in Friesland in oktober?

Wij wensen iedereen die van Friesland houdt, een heel erg fijn weekend en een leuk dagje uit in Friesland! Wil je weten wat te doen in Friesland in oktober? Breng dan een bezoekje aan een van onze verkooppunten. In de oktober-editie vind je namelijk weer onze traditionele uit-agenda!

Delen:

Reacties