Wat te doen in Friesland op 19, 20 en 21 oktober 2018?

0

Wat ga jij doen in Friesland in het weekend van 19, 20 en 21 oktober? Ga je wellicht winkelen, struinen door het bos of staat er misschien wel helemaal niets op jouw planning? Mocht je nog op zoek zijn naar inspiratie, dan hopen wij je met onderstaande activiteiten een klein beetje op weg te helpen. Want: wat is er eigenlijk allemaal te doen in Friesland?

1. Kom naar Kunst in de Kerk op Terschelling
Van 15 t/m 25 oktober word je in de Midslander kerk op Terschelling betovert door een zilte bries. Gedurende Kunst in de Kerk, de jaarlijkse tentoonstelling, kun je Eilander kunst in beeld, woord en kleur bewonderen, passende bij het thema ‘Zilte Bries’.

Het zijn niet de minste namen die dit jaar de kerk van Midsland omtoveren tot een bijzondere expositie. Eke van Mansveld, Loes Vredeveld, Janni Klein, Leo van der Ploeg, Jetty Akkerman en Thijs Schaap: het zijn gevestigde namen en verrassende nieuwkomers op het schildersdoek. Je kunt naast schilderkunst, prachtige natuurbeelden bewonderen van Anno Smit en Jan Huneman. Els Terpstra-Verhaal vertaalt het eiland-gevoel op haar beurt in keramiek en de eilanddichter van 2018, Ina Schreuder, verbeeldt de kunst van het woord.

Meer informatie is te vinden op de website van Terschelling.

2. Ontdek de hotspots van Dokkum tijdens de Instawalk.
Aanstaande vrijdag kun je om 14.00 uur aansluiten bij een gratis rondleiding door Dokkum! Gedurende een uur maak je kennis met de hotspots van deze Elfstedenstad. Onderweg word je gewezen op de mooiste plekjes, zodat je deze met je telefoon kunt vastleggen en op Instagram kunt plaatsen (vandaar de naam Instawalk). Geen telefoon? Dan mag een camera ook 😉

Meer informatie is te vinden op de Instagram-pagina van de organisatoren.

 3. Kom naar de expositie van het foto-project ‘Blije Kerk’ in Ferwert
Je kunt nog t/m 27 oktober de expositie van het fotoproject ‘Blije Kerk’ van Maarten Boersema, predikant in Blije-Holwerd, bewonderen. In dit project brengt Boersema (je kent hem ook als journalist voor Friesland Post) het leven van een dorpspredikant en het dorpsleven in een krimpregio in beeld. Het zijn spannende, inspirerende, mooie en ontroerende foto’s. Ze laten het leven van een individu in een dorpsgemeenschap zien en maken de rol van het geloof in een Noord-Friese dorpsgemeenschap zichtbaar!

Meer informatie is te vinden op de website van Sense of Place (mede-organisator).

4. Kom naar de Johnny Cash Tribute in Damwâld (Damwoude)
Johnny Cash kwam in de jaren vijftig via zijn broer Roy Cash in contact met zijn eerste bandleden. Het waren twee automonteurs met muzikale ambities, Marshall Grant (contrabas) en Luther Perkins (elektrische gitaar). Johnny zou met hen als zijn begeleidingsband, omgedoopt tot The Tennessee Two, de basis leggen voor zijn typische sound en succes. De mannen van Def Americans geven met hun show aanstaande zaterdag een ode aan deze periode uit het leven van Cash! Met klassiekers van het Sun Records Platenlabel en met later verschenen materiaal, eren de Def Americans hun held. 

Meer informatie is te vinden op de website van De Kruisweg.

5. Bezoek de groene markt in het Rysterbosk
De 31e Gaasterlandse Natuurweek wordt traditiegetrouw afgetrapt met de, altijd gezellige, Groene Markt.  En wel op zondag 21 oktober in het sprookjesachtige Rijsterbos! Op dit sfeervolle festival kun je naar hartelust duurzaam shoppen, inspiratie op doen om duurzaam en gezond te leven én je kunt de (h)eerlijkste hapjes proeven. Geniet ondertussen van live muziek en de prachtige omgeving en wandel langs de 60 kramen en foodtrucks die de leukste en lekkerste duurzame, biologische, streek- en fairtrade producten verkopen!

In het Kinderdorp is er volop vertier voor de kinderen: van boom klimmen tot broodjes bakken en van wandelen over het Blote Voetenpad tot het bouwen van een insectenhotel.

Meer informatie is te vinden op de website van It Fryske Gea


Wat te doen in Friesland in oktober?

Wij wensen iedereen die van Friesland houdt, een heel erg fijn weekend en een leuk dagje uit in Friesland! Wil je weten wat te doen in Friesland in oktober? Breng dan een bezoekje aan een van onze verkooppunten. In de oktober-editie vind je namelijk weer onze traditionele uit-agenda!

Delen:

Reacties